Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську за три дні до виборів змінили голову міськвиборчкому


Бігборд у Дніпропетровську (ілюстраційне фото)
Бігборд у Дніпропетровську (ілюстраційне фото)

У Дніпропетровську у середу, 21 жовтня, відбулися зміни у керівництві міської виборчої комісії: на посаді голови комісії представника ВО «Батьківщина» Юрія Подлєсного змінила Валентина Панкуліч, представниця партії «Жінки за майбутнє». Інформація про новий склад комісії оприлюднили на офіційному сайті Центральної виборчої комісії України.

Згідно з інформацією ЦВК, у складі комісії сталась ще одна заміна – двох членів від ВО «Батьківщина» змінено на двох інших представників цієї ж політсили.

Водночас у громадянській мережі «Опора» у середу ввечері заявили, що зміни у керівництві та складі комісії викликають занепокоєння, адже офіційно постанови ЦВК досі не оприлюднено.

Як повідомив Радіо Свобода довготерміновий спостерігач «Опори» у Дніпропетровську Денис Давидов, через незрозумілу ситуацію зі складом робота комісії паралізована: на своєму засіданні увечері ТВК не змогла ухвалити важливих рішень, адже виникли питання щодо того, який склад є легітимним.

«На засіданні головувала заступник голови комісії Наталія Волок. На засіданні також була присутня Єлизавета Буртова, представниця ВО «Батьківщина» – на сайті ЦВК зазначено, що вона є членом комісії, однак вона ще не прийняла присягу й участі в засіданні брати не може. Комісії забракло голосів навіть для затвердження порядку денного. Таким чином, робота комісії паралізована. Сьогодні вони мали розглядати подання щодо спостерігачів і не змогли, не змогли також розглянути нашу скаргу. Завтра й післязавтра у комісії заплановані виїзні засідання з видачі бюлетенів, а невідомо хто голова комісії, у якому складі має працювати комісія, тому робота комісії паралізована», – повідомив Денис Давидов.

За його словами, ситуація зі зміною складу комісії є «дуже дивною».

«Зазвичай спершу оприлюднюється постанова ЦВК, упродовж кількох годин після засіданні. І лише за декілька днів змінюється склад комісії на сайті ЦВК. Тут же все відбулось навпаки. Нові члени міської виборчої комісії, які вказані на сайті ЦВК, насправді зараз ними не є, адже вони ще не склали присягу», – прокоментував Денис Давидов.

Місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня.

XS
SM
MD
LG