Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК має вирішити, чи бути виборам у Маріуполі


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Робота міської виборчої комісії зайшла у глухий кут

Місцеві вибори у Маріуполі на межі зриву. Станом на 21-у годину п’ятниці, 23 жовтня, міська виборча комісія не отримала більшу частину бюлетенів та, відповідно, не доправила їх до районних комісій. Сталося так тому, що більшість членів комісії стверджує, що голова маріупольської міської виборчої комісії Ірина Юріна з порушенням ухвалила рішення про друк бюлетенів у типографії, яка належить Рінату Ахметову, а той, своєю чергою через металургійні підприємства, якими володіє у місті, активно підтримує одну з політичних сил та висунув кандидата у мери.

Члени комісії неодноразово вимагали від голови внести питання щодо виготовлення нових бюлетенів у незалежній типографії, але голова комісії затягувала цей процес та під різними приводами їм відмовляла. 23 жовтня Ірина Юріна таки винесла на розгляд питання щодо виготовлення бюлетенів у іншій друкарні, й комісія його ухвалила. Але разом з тим, попередньо надруковані бюлетені недійсними комісія не визнала. Таким чином ситуація зайшла у глухий кут.

На запитання, чи відбудуться вибори у Маріуполі, голова комісії Ірина Юріна відповіла: «Дуже б хотілося, але комісія з прийому бюлетенів у заводу-виробника, щоб надалі їх транспортувати до районних та дільничних комісій, не створена. Члени комісії не ухвалюють рішення з цього приводу».

Зорян Шкіряк
Зорян Шкіряк

«Ситуація з виборами у Маріуполі зайшла у глухий кут», – сказав Зорян Шкіряк, радник міністра внутрішніх справ України, що за дорученням міністра приїхав до Маріуполя.

«Кампанію розкачали так, що зараз весь світ сюди дивиться. І Маріуполь – одне з ключових міст. Сьогодні є ще можливість провести вибори. Але рішення цілковито залежить від ЦВК. Маю надію – встигнемо. Хоча часу залишилося вже настільки мало, що я, на жаль, переконаний, що це глухий кут, і це буде дуже прикро», – вважає Шкіряк.

Суспільно-політична ситуація в Маріуполі напружується, втім правоохоронці вживають безпрецедентних заходів задля дотримання громадського порядку та спокою у місті. За словами начальника Головного управління МВС України в Донецькій області В’ячеслава Аброськіна, міліція несе службу в посиленому режимі, охорону громадського порядку в області здійснюють 3 тисячі міліціонерів.

На даний час всі співробітники забезпечені зброєю та спецзасобами, й несуть службу – охороняють мешканців Маріуполя та Донецької області
В’ячеслав Аброськін

«На даний час всі співробітники забезпечені зброєю та спецзасобами, й несуть службу – охороняють мешканців Маріуполя та Донецької області. І я би просив з розумінням ставитися до тієї роботи, яку проводять співробітники міліції», – зазначив Аброськін.

Чи відбудуться вибори у Маріуполі, тепер цілком залежить від рішень Центральної виборчої комісії. За неофіційною інформацією, голова маріупольського виборчкому Ірина Юріна звернулася до ЦВК і в суботу, 24 жовтня, у місті чекають на її представника.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG