Доступність посилання

ТОП новини

Україна підтвердила припинення авіасполучення з Росією з 25 жовтня


Повітряне сполучення між Україною і Росією, як і оголошували раніше, буде припинене з півночі на неділю, 25 жовтня, незважаючи на проведені консультації, повідомив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський.

У перебігу технічних консультацій представників сторін, що відбулися у приміщенні Європейської комісії у Брюсселі, сторони не ухвалювали ніяких рішень, а лише обмінялися позиціями, і після повернення українська делегація передасть отриману інформацію міністрові інфраструктури і керівництву країни, і на її підставі будуть ухвалені рішення щодо подальших кроків, повідомило Мінінфраструктури.

За повідомленням українського міністерства, ці технічні консультації відбулися «на численні прохання російської сторони».

У Росії раніше заявляли, що після цих технічних консультацій має відбутися й перше коло переговорів сторін у суботу, 24 жовтня. Але після закінчення зустрічі неназване дипломатичне джерело у Брюсселі не змогло підтвердити російському агентству «ТАСС», що такі переговори відбудуться.

Із 25 жовтня набувають чинності санкції України проти низки російських авіакомпаній: заборона на польоти до України стосується головно тих із них, що незаконно порушували повітряний простір України, здійснюючи рейси до тимчасово окупованого Криму. Після того, як у Києві вирішили запровадити ці санкції, в Москві у відповідь вирішили заборонити польоти до Росії всім українським авіакомпаніям, які їх нині виконують, не назвавши ніяких підстав для цього. Україна у відповідь на цей крок Москви, який назвала безпідставним, повідомила, що до скасування цього рішення Росії сама заборонить рейси на свою територію всім російським авіакомпаніям, а не тільки тим, яких стосуються санкції.

Днями Федеральне агентство повітряного транспорту Росії, відоме як «Росавіація», повідомило, що направило до Державіаслужби України листа з пропозиціями терміново провести переговори щодо повітряного сполучення між двома країнами «в будь-якому зручному для української сторони місці». У Києві підтвердили згоду на такі переговори, але дали знати, що своїх санкцій не скасують.

XS
SM
MD
LG