Доступність посилання

ТОП новини

За двома екзит-полами у Дніпропетровську лідирує Філатов, за двома – Вілкул


Кандидат у мери Дніпропетровська, лідер партії «УКРОП» Борис Філатов під час місцевих виборів. Дніпропетровськ, 25 жовтня 2015 року
Кандидат у мери Дніпропетровська, лідер партії «УКРОП» Борис Філатов під час місцевих виборів. Дніпропетровськ, 25 жовтня 2015 року

На виборах міського голови у Дніпропетровську за двома екзит-полами лідирує Борис Філатов («УКРОП»), за двома – Олександр Вілкул («Опозиційний блок»). Такі дані оприлюднених екзит-полів.

Так, за результатами екзит-полу компанії «Український Інститут вивчення громадської думки», Олександр Вілкул лідирує з результатом 37,3%. У Бориса Філатова («УКРОП») 34,5%, Загіда Краснова («Громадська сила») – 15,2% і Максима Курячого (Блок Петра Порошенка) – 5,6%.

А за даними соціологічної компанії ФОМ – Україна, за Олександра Вілкула проголосувало 37,2% виборців, за Бориса Філатова – 34,5%.

Ще два інші екзит-поли віддають першість на виборах Борисові Філатову. За результатами дослідження компанії «СОЦИС», у Філатова 39,1%, у Вілкула – 33,1%, Краснова – 11,9%, Курячого – 5,8%.

За даними соціологічної служби «Студії Савіка Шустера», Філатов набрав 41,6%, Вілкул – 32%, Краснов – 11,2%, Курячий – 5,8%.

Водночас до міської виборчої комісії вже надходять перші результати виборів з дільниць, першими їх почали давати дільниці Красногвардійського та Жовтневого районів.

Місцеві вибори в Україні відбулися 25 жовтня у всіх регіонах, окрім анексованого Росією Криму та окремих тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Голова ЦВК Михайло Охендовський раніше повідомляв, що повторне голосування на виборах мерів великих міст територіальні виборчі комісії призначать на 15 листопада у разі, якщо не буде абсолютного переможця за підсумками голосування 25 жовтня.

Загалом у 35 містах України з населенням понад 90 тисяч вибори міських голів відбуваються за мажоритарною системою абсолютної більшості, тобто кандидати мають отримати 50% плюс один голосів виборців.

XS
SM
MD
LG