Доступність посилання

ТОП новини

Сирійська опозиція: співпраця з Росією можлива лише після припинення атак


Російський винищувач у сирійській провінції Латакія, 22 жовтня 2015
Російський винищувач у сирійській провінції Латакія, 22 жовтня 2015

Представники так званої сирійської опозиції заявляють, що відкидатимуть будь-які пропозиції щодо військової допомоги Росії, допоки її літаки продовжуватимуть бомбардувати їхні позиції.

«Росія має зупинити атаки на наші бази, а потім ми можемо поговорити про майбутню кооперацію», – сказав речник «Вільної сирійської армії» Іссам ар-Рейс у понеділок, 26 жовтня, в інтерв’ю BBC.

«Ми не відкидали пропозиції. Ми лише сказали, що не потребуємо наразі їхньої допомоги», – наголосив він.

24 жовтня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Москва готова надати підтримку з повітря бійцям патріотичної опозиції Сирії. За його словами, Кремль готовий надати повітряну допомогу «так званій «Сирійській вільній армії», додавши, що Росії «відмовляють у наданні інформації де, за американськими оцінками, є терористи, а де патріотичні опозиціонери».

Опозиційну до Асада «Сирійську вільну армію», підтримують країни західної коаліції, яка бореться на чолі зі США з ісламістами в Сирії та Іраку. Неодноразово повідомлялось, що бійці цієї «армії» почали зазнавати втрат, коли атаки з повітря почала у Сирії Росія. Остання заявляє, що бореться винятково з бойовиками «Ісламської держави».

XS
SM
MD
LG