Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: у Мінську буде представлена концепція виборчого процесу на Донбасі


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що у вівторок у Мінську буде представлена концепція виборчого законодавства на Донбасі.

«Сьогодні в Мінську наші представники презентують концепцію виборчого законодавства і тих змін, про які ми домовилися спільно розробити на зустрічі в «нормандському форматі», – сказав він на спільному з президентом Латвії Раймондсом Вейонісом брифінгу.

Учасники зустрічі у «нормандському форматі» (Україна, Росія, Франція і Німеччина), що відбулася в Парижі 2 жовтня, заявили, що вибори в тимчасово окупованій нині частині Донбасу можуть відбутися тільки за українським законодавством, а відтак і не в ті терміни, які собі визначили сепаратисти.

В Україні, за винятком територій Криму та Донбасу, які українська влада не контролює, місцеві вибори відбулися 25 жовтня. Сепаратисти з угруповань «ДНР» та «ЛНР» раніше призначили власні «вибори» на 18 жовтня та 1 листопада відповідно. Після зустрічі в «нормандському форматі», проросійські сепаратисти заявили про перенесення своїх виборів і проведення у 2016 році.

Сьогодні в Мінську відбудеться засідання Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

XS
SM
MD
LG