Доступність посилання

ТОП новини

У Росії українців зобов’язали з’явитися у міграційну службу


У Федеральній міграційній службі Росії заявляють, що всім громадянам України, які перебувають на російській території, упродовж листопада необхідно звернутися у службу для визначення правового статусу.

«Громадянам України, які перебувають у Росії, із 1 по 30 листопада необхідно звернутися до підрозділу Федеральної міграційної служби Росії для визначення свого правового статусу. Виняток зроблено для українських громадян, які прибули в екстреному масовому порядку з південно-східних областей України. Для них порядок перебування залишається колишнім», – мовиться у повідомленні Федеральної міграційної служби Росії, опублікованому у середу, 28 жовтня.

«У 2015 році, виходячи з гуманітарних міркувань, міграційна служба неодноразово подовжувала всім категоріям громадян України термін тимчасового перебування у Росії. Останній термін продовження закінчується 31 жовтня 2015», – наголосили у російському відомстві.

Упродовж останнього року громадяни України, незалежно від свого статусу, могли перебувати у Росії до 90 днів. Цей термін продовжувався кожні три місяці автоматично. Таке рішення Москва пояснювала напливом біженців з району бойових дій на Донбасі.

21 жовтня у Федеральній міграційній службі Росії повідомляли, що після 1 листопада у громадян України буде 30 днів для оформлення правового статусу на території Росії, а з 1 грудня щодо порушників будуть вживатися заходи адміністративного характеру, включаючи заборону в’їзду.

ООН змогла підтвердити присутність у Росії 30 тисяч переселенців із Донбасу.

XS
SM
MD
LG