Доступність посилання

ТОП новини

Із VIP-корупціонерами буде покінчено? (Огляд преси)


В Україні починає працювати підрозділ, який виявлятиме корупціонерів навіть за фотографіями в соцмережах

За півтора року після Революції гідності змінилося вже три очільники Генпрокуратури, констатує газета «День». За останні місяці «хмари згустилися» над чинним Генпрокурором Віктором Шокіним. Причини – відсутність розслідування злочинів проти активістів Євромайдану, резонансні звільнення «діамантових прокурорів», втеча Сергія Клюєва, скасування санкцій з Андрія Портнова та подання Віктора Януковича до Європейського суду з прав людини... Видання наголошує, що не треба боятися змінювати керівників Генпрокуратури, доки не знайдуться ті, які будуть працювати за законом. Адже Україна хоче подолати безкарність, покарати корупціонерів та конфіскувати їхні гроші, а бездіяльність ГПУ доводить Євросоюзу, що Україна – не надійний партнер. На цьому «День» наголошує в статті «Чому «страждає» Шокін?»

Газета «Сегодня» інформує, що в Україні починає працювати новий підрозділ, який обіцяє виявляти корупціонерів серед VIP-чиновників навіть за фотографіями в соцмережах. Їхніми мішенями стануть нечисті на руку міністри, їхні заступники, начальники департаментів в держорганах, прокурори і судді. До кандидатів, крім низки вимог, висувалися дві головні – юридична освіта і щонайменше 2 роки досвіду роботи в юриспруденції. Кожному з них, щоб стати детективом, належало відповісти правильно не менш ніж на 70 запитань зі 100. Більше про специфіку роботи підрозділу газета розповідає в статті «Детективи вже на старті».

Нині, як констатує газета «День», українська енергетика працює на власників, тобто на державу й на приватний сектор. Але ті державні підприємства, які ще не приватизовані, працюють на тих, хто «приватизував» менеджмент. І в деяких виходить сидіти на цих двох стільцях і непогано на цьому заробляти як господарям, так і собі. Але державною власністю вони управляють дуже погано. Про те, як змінити ситуацію на краще, видання розповідає в статті «Приватизація невідворотна».

Нині світ переходить з етапу холодного протистояння до першого етапу ескалації конфлікту. Як переконує тижневик «Країна», у такому протистоянні остаточного переможця не буває. Однак той, хто програв, зазвичай припиняє своє існування. У першій Холодній війні програв Радянський Союз. У результаті він розпався. Залишилося імперське утворення – Росія. Через програш у другій Холодній війні розпадеться і вона. Все відбувається за звичним сценарієм: вичерпування ресурсів, дурість лідерів, упокореність народу. Росія припинить своє існування як велика держава. Україна після розпаду СРСР отримала незалежність. Після другої Холодної теж буде в переможцях. У ще більшому плюсі опиняться народи Кавказу, Уралу й Сибіру. Вони нарешті стануть вільні, зазначає тижневик.

Тижневик «Країна» стверджує, що місце України і швидкість, з якою вона рухається, залежать насамперед від трьох факторів. Першим є релігійний. Країни християнські пересуваються по цій хвилі краще і вправніше. Найкраще, однак, пливуть західнохристиянські, а особливо – протестантські. Другий фактор – імперії. І третім фактором є комунізм, який майже повсюди виявився сильним баластом. Тому в його випадку правило просте: якщо хочеш плисти швидко і в доброму напрямку, то краще комунізму не мати, наголошує дописувач тижневика.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG