Доступність посилання

ТОП новини

У «Блоці Порошенка» прогнозують, що склад ЦВК буде змінено протягом місяця


У партії «Блок Петра Порошенка» прогнозують, що склад Центральної виборчої комісії буде змінено протягом місяця.

«Я не упевнений, що буде досить складна процедура з формування ЦВК, що це буде вирішено наступного тижня, але думаю, що за місяць це питання буде реально вирішено», – сказав перший заступник голови фракції «Блок Петра Порошенка» Ігор Кононенко після засідання ради коаліції.

«Зараз виборчий процес завершиться, цей склад ЦВК завершить виборчий процес, і далі ми підемо за процедурою щодо призначення або обрання нового складу ЦВК», – додав він.

За словами Кононенка, фракція «Блок Петра Порошенка» поки що з кандидатурами не визначилася й обговорюватиме це питання в понеділок на засіданні фракції.

При цьому він зауважив, що, за словами представника президента у Верховній Раді Степана Кубіва, на даний момент тільки дві фракції подали кандидатури на посади членів ЦВК – «Батьківщина» і «Самопоміч».

Раніше сьогодні лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила про необхідність змінити керівництво ЦВК.

Верховна Рада України призначає на посаду та припиняє повноваження членів комісії за поданням президента України. До складу Комісії входять 15 членів комісії. Згідно з чинним законодавством, каденція членів ЦВК становить сім років.

XS
SM
MD
LG