Доступність посилання

ТОП новини

Начальник Генштабу ЗСУ розповів у ЄС про уроки гібридної війни


Віктор Муженко, начальник Генштабу Збройних сил України
Віктор Муженко, начальник Генштабу Збройних сил України

Керівник армії Грузії переконаний в успіху України та прагне скористатися її досвідом для свого війська

Брюссель – Київ намагається динамізувати європейську та натовську підтримку України на тлі російської агресії. У штаб-квартирі НАТО й на засіданні Військового комітету ЄС побував начальник Генштабу Збройних сил України Віктор Муженко. Генерал зробив доповідь про уроки гібридної війни та дав свої прогнози розвитку ситуації на сході України.

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:19 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Доброю традицією стало запрошувати Україну на засідання Військового комітету Євросоюзу, сказав по завершенні зустрічей у Брюсселі начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко.

«Була моя доповідь щодо уроків гібридної війни, досвіду, якого набула Україна, та можливостей поділитись цим досвідом. Проведена низка двосторонніх зустрічей, де обговорилися питання допомоги Україні по різних напрямках: і в питанні психологічної реабілітації військовослужбовців, і в питанні надання військово-технічної допомоги, і в питаннях надання дорадчої допомоги, включно з наданням інструкторів для тренувань та підготовки наших військовослужбовців», – заявив Муженко.

Начальник Генштабу ЗСУ розповів у ЄС про уроки гібридної війни
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:37 0:00


Начальник Генштабу поінформував і представників НАТО, і військових високопосадовців у ЄС про ситуацію на сході України. Питання російської агресії не лише щодо України, а й інших держав сусідів теж було в центрі уваги протягом консультацій.

«Питання російського фактору розглядалося в плані можливих варіантів розвитку ситуації. Ми надали наші прогнози та наше бачення стану речей, щоб на рівні Військового комітету ЄС, а також на рівні національних держав робилися відповідні висновки», – пояснив генерал армії Віктор Муженко.

Дещо раніше у четвер у штаб-квартирі НАТО начальник Генерального штабу України і голова Військового комітету Північноатлантичного альянсу Петер Павел домовилися про спільну розробку Концепції реформування Збройних сил України до січня 2016 року. Йдеться про перебудову армії за натовськими стандартами на середньострокову перспективу.

Грузинських військових цікавить український бойовий досвід

Тим часом, деякі країни-сусіди, зокрема, Грузія, яку в Брюсселі представив голова генерального штабу Вахтанг Капанадзе, каже, що Тбілісі розглядає можливість надання допомоги в реформуванні української армії. Водночас грузинських військових цікавить бойовий досвід України.

Вахтанг Капанадзе
Вахтанг Капанадзе

«Розглядаються методи й напрямки у наданні цієї допомоги – їх слід покращити. Центральне місце в допомозі Україні займає реформування збройних сил, а також ми розглядаємо можливість використання досвіду України для розвитку наших збройних сил», – каже грузинський генерал, зауважуючи, що він особисто знає в Україні багатьох досвідчених офіцерів та командирів, з огляду на те, що він сам – випускник Національної академії оборони України.

Дуже швидко Україна впоралася з шоком, з якого багато інших держав не вийшли б. Україна має мету, знає як її досягти
Вахтанг Капанадзе

Щодо майбутнього України Вахтанг Капанадзе – оптиміст.

«Я дивлюся на Україну, її майбутнє доволі позитивно й оптимістично, – додає командувач грузинською армією. – Дуже швидко Україна впоралася з шоком, з якого багато інших держав не вийшли б. Україна має мету, знає як її досягти та знаходить можливості та ресурси для досягнення цієї мети».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG