Доступність посилання

ТОП новини

Через вибухи у Сватові порушили справу за статтею тероризм – Тука


Георгій Тука
Георгій Тука

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука повідомляє, що за фактом вибухів на артилерійських складах у Сватові Луганської області порушили кримінальне провадження за статтею тероризм.

«Сталася пожежа на артилерійських складах. Причини встановить слідство. Порушено кримінальну справу за статтею тероризм. Для того, щоб детально розібратися у тому, що трапилося потрібно зайти на території складів. Поки такої можливості немає», – сказав Тука у четвер, 29 жовтня, в інтерв’ю виданню «Гордон».

За його словами, до найближчого житлового будинку від місця події близько 300 метрів. «Вимушена евакуація дійсно оголошена, оскільки є загроза житловим будинкам. Інформація про жертви не надходила», – зазначив Георгій Тука.

А в інтерв’ю каналу «112 Україна» Тука повідомив, що за попередньою інформацією пожежа розпочалася через постріл з ракетниці.

«За попередньою інформацією було здійснено два постріли з ракетниці. Один постріл військовослужбовці загасили, проте поки гасили одну ракету, друга спричинила пожежу», – зазначив він.

Заступник голови Луганської військо-цивільної адміністрації Юрій Клименко у коментарі «112 Україна» повідомив, що у наслідок попадання снаряда у будівлю магазину загинула людина.

Тим часом речник адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник в ефірі «112 Україна» заявив, що жертв немає. «Місцевому населенню зараз нічого не загрожує», – наголосив Мотузяник.

За його словами, на місці події перебувають представники Міноборони і Генштабу, працює військова служба правопорядку.

У четвер увечері стало відомо, що у місті Сватове загорілися склади з боєприпасами. Це сталося близько 19.30.

(Відео користувача YouTube max TV)

XS
SM
MD
LG