Доступність посилання

ТОП новини

На подвір’ї міського голови Львова Андрія Садового пролунав вибух гранати, нападник затриманий


Андрій Садовий
Андрій Садовий

Львів – Близько 23-ї години 29 жовтня на подвір’ї міського голови Львова Андрія Садового пролунав вибух гранати. Ніхто не постраждав, а міліціонери, які охороняють садибу, одразу ж затримали чоловіка, який зробив це.

Міський голова Львова Андрій Садовий якраз зайшов у будинок, коли на подвір’ї пролунав вибух від гранати РГД. На цей момент уся його родина перебувала у будинку. Ніхто не постраждав, від вибуху пошкоджено кабель.

Охоронці будинку одразу ж затримали чоловіка, який втікав. Ним виявився львів’янин 1986 року народження, який воював на Донбасі. У його наплічнику виявили ще три гранати РГД, а також паспорт, посвідчення учасника АТО.

«Особа затримана, у неї вилучені три гранати, тротилова шашка. Зараз його допитують, щоб встановити мотиви, з чим він це пов’язує. Зараз встановлюють особу чоловіка і причину його вчинку», – повідомив начальник Головного управління МВС у Львівській області Дмитро Загарія.

За інформацією Радіо Свобода, чоловік, який кинув гранату, проживає недалеко від міського голови.

Андрій Садовий нічого не коментував. На сьогодні неофіційно називають кілька версій вчинку зловмисника. Зокрема, могли бути особисті мотиви, помста владі – міська влада зволікає з наданням учасникам АТО землі чи помешкань. Однак однією з версій розглядають і організовану провокацію, щоб дестабілізувати ситуацію у місті і водночас принизити учасників бойових дій.

За словами правоохоронців, почерк злочину такий же, як і біля приміщення Генерального консульства Польщі у Львові, куди 7 жовтня з боку гаражів на подвір’я невідомий кинув ручну гранату.

Невідомо, якою була логіка у діях 29-річного чоловіка, який кинув гранату на подвір’я міського голови, чому він мав при собі всі документи і чи була в нього якась психологічна травма.

Це вже третій випадок нападу на будинок міського голови Львова. Торік у липні невідомий обстріляв його маєток з гранатомета, минулого року у грудні знову був вчинений обстріл невідомими. У цих двох випадах ніхто з родини на момент злочину у будинку не перебував. Досі не з’ясовано, хто вчинив ці злочини. Сусіди міського голови розповіли, що попередні вибухи вони чули, бо у квартирах задрижали стіни, на цей раз вони нічого не чули.

  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG