Доступність посилання

ТОП новини

У Росії слідчі просять суд взяти директора української бібліотеки під домашній арешт


Наталія Шаріна
Наталія Шаріна

У Росії слідчі подали клопотання про взяття під домашній арешт директора Бібліотеки української літератури Наталії Шаріної, затриманої російськими силовиками 28 жовтня. Про це повідомила офіційний представник Слідчого комітету Росії по Москві Юлія Іванова.

Раніше представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін заявляв, що його відомство проситиме суд про арешт Шаріної за звинуваченням у розпалюванні ненависті за національною ознакою. Їй загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Російський ПЕН-Центр висловив обурення у зв'язку з обшуком в Бібліотеці української літератури в Москві 28 жовтня. У заяві, розісланому через Фейсбук, російські письменники, журналісти та громадські діячі нагадують, що знищення бібліотеки «стане ще одним злочином бездумних і безсовісних політиканів, готових на догоду агресивної мілітаристської кон'юнктурі сіяти ворожнечу і ненависть між громадянами Росії та України».

Затриманню Шаріної 28 жовтня передував обшук не тільки в бібліотеці, але також у її квартирі. Крім того, обшук відбувся у співголови громадської організації «Українці Москви» Валерія Семененка.

У Міністерстві закордонних справ України висловили рішучий протест у зв’язку з обшуками в українській бібліотеці у Москві.

XS
SM
MD
LG