Доступність посилання

ТОП новини

Росія продовжує постачати зброю та персонал на Донбас – НАТО


Філіп Брідлав
Філіп Брідлав

Головнокомандувач об’єднаних збройних сил НАТО в Європі Філіп Брідлав заявляє, що Росія й надалі постачає на Донбас зброю та персонал.

«Ми не бачимо відведення Росією військ з України. Командування і управління, повітряна оборона, артилерійська підтримка, персонал, постачання – все це досі йде на Донбас з Росії», – заявив Брідлав у п’ятницю, 30 жовтня, під час прес-конференції у Пентагоні.

«Я занепокоєний, що наразі увага до подій в Україні дещо зменшилася через те, що відбувається у Сирії. Це техніка, яка уже була використана кілька разів. Вторгнення у Крим… Далі увага до цього спадає через вторгнення на Донбас. Тепер увага і до цього спадає через те, що відбувається у Сирії. Ми маємо зосередитися на тому, що це сплановано Росією і ми маємо думати цілісно про відповідь Москві», – наголосив Філіп Брідлав.

Москва розпочала повітряні удари по території Сирії 30 вересня після того, як Рада федерації Росії (верхня палата парламенту) дозволила президенту Володимиру Путіну використовувати російські війська за кордоном.

Захід заявляє, що Москва використовує свою військову кампанію у Сирії для зміцнення влади сирійського президента Башара аль-Асада, а не для боротьби з екстремізмом, як заявляє Кремль.

Відносини між Москвою та Заходом погіршилися минулого року, після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG