Доступність посилання

ТОП новини

У центрі Києва проходить мітинг солідарності з Ізраїлем


©Shutterstock
©Shutterstock

У центрі Києва на майдані незалежності у неділю проходить мітинг солідарності з Ізраїлем. Акція проходить під гаслом «Україна та Ізраїль проти терору та сепаратизму». На акції виступають громадські діячі, політики, представники єврейської громади, волонтери.

«У складний час, коли Україна потребувала підтримки світової спільноти, наші ізраїльські друзі – волонтери, і не тільки, підтримували і продовжують підтримувати нас, реально розуміючи, що значить, коли твій сусід – агресор. Зараз, коли біда прийшла і в будинок наших ізраїльських друзів, рідних і близьких, ми просто зобов'язані підтримати Ізраїль в цей непростий для нього час. За останні 2 тижні в Ізраїлі сталося понад 20 терактів. Кількість поранених обчислюється сотнями. Є загиблі», – йдеться в повідомленні організаторів у Фейсбуку.

Під час акції, за даними організаторів, діти напишуть також найбільшого листа ізраїльським солдатам.

​У середу, 28 жовтня, у Києві біля посольства Ізраїлю в Україні також проходив мітинг на підтримку держави Ізраїль у боротьбі з тероризмом. Серед учасників мітингу були представники різних громадських організацій та релігійних конфесій.

Ізраїль нині переживає новий виток насильства, до якого не в останню чергу призвели чутки, що Ізраїль має намір захопити територію на Храмовій горі, де розташована мечеть Аль-Акса – третя за значенням святиня ісламського світу. Ізраїль спростовує ці наміри і звинувачує палестинців у поширенні небезпечних заяв і підбурюванні. Внаслідок хвилі насильства в Ізраїлі і на Західному березі загинули близько десяти ізраїльтян та півсотні палестинців.

XS
SM
MD
LG