Доступність посилання

ТОП новини

Лавров: підтримка російськомовних, які живуть за межами Росії, – пріоритет Кремля


Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав «безумовним пріоритетом» зовнішньої політики підтримку російськомовних громадян, які живуть за межами Росії. Про це йдеться у статті «Русский мир на шляху консолідації», опублікованій у «Російській газеті».

«Надання всілякої підтримки «русскому миру» – безумовний зовнішньополітичний пріоритет Росії, що зафіксовано в концепції зовнішньої політики Російської Федерації. Як неодноразово підтверджував президент Володимир Путін, ми будемо і надалі енергійно відстоювати права співвітчизників, використовуючи для цього весь арсенал наявних засобів, передбачених міжнародним правом», – сказав Лавров.

Він також вказав на «колосальний потенціал», який має «русский мир».

«Переконаний, що спільними зусиллями ми успішно вирішимо низку завдань, що постали перед нами, в інтересах подальшого розкриття колосального потенціалу «русского мира», – додав Лавров.

Такі заяви російський міністр зробив напередодні відкриття у Москві 5 листопада Всесвітнього конгресу російських співвітчизників, що проживають за кордоном.

МЗС України неодноразово звертало увагу Москви на порушення у Росії прав національних громад, включаючи українську. Останнім таким фактом стали обшуки в Біліотеці української літератури у Москві та арешт директора бібліотеки Наталії Шаріної.

Перед анексією Криму і початком сепаратистських заворушень на сході України Росія неодноразово заявляла у своїх ЗМІ про порушення і утиски прав російськомовного населення в Україні. Україна у відповідь закликала російську сторону захищати права своїх громадян, а не втручатися у внутрішні справи України, звинувачуючи її у порушенні прав «російськомовного населення».

На цю ж тему:

Політчина карикатура Олексія Кустовського
Політчина карикатура Олексія Кустовського

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG