Доступність посилання

ТОП новини

На виборах міського голови Дніпропетровська найбільше голосів здобув Вілкул – ЦВК


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

На виборах міського голови у Дніпропетровську кандидат від «Опозиційного блоку» Олександр Вілкул набрав 37,94% голосів, його суперник Борис Філатов від «Укропу» – 35,78%. Такі офіційні дані оприлюднила Центральна виборча комісія України

За інформацією ЦВК, різниця між результатами двох кандидатів складає трохи більше семи тисяч голосів: за Вілкула проголосували 126 691 виборців, за Філатова – 119 473.

На третьому місці Загід Краснов («Громадська сила») – 12,4% голосів, на п’ятому – Максим Курячий з Блоку Петра Порошенка – 4,8% голосів.

Решта кандидатів набрали по 2% і менше голосів виборців. Найменше голосів отримав само висуванець Роман Сорочак – усього 49.

За даними з ЦВК, у Дніпропетровську призначене повторне голосування.

Загалом у виборах міського голови Дніпропетровська брав участь 31 кандидат, тільки 9 з них були висуванцями партій, решта – само висуванцями.

Раніше сьогодні в Громадянській мережі «Опора» заявили, що в Дніпропетровську в порушення вимог закону України «Про місцеві вибори» досі не були встановлені результати голосування на виборах міського голови.

Як заявив у коментарі Радіо Свобода координатор «Опори» в області Сергій Федько, те, що результати виборів не оголошені в належний, за законом, 5-денний термін є порушенням виборчого законодавства, але «інакше неможливо завершити вибори в цій ситуації».

Місцеві вибори відбулися 25 жовтня.

XS
SM
MD
LG