Доступність посилання

ТОП новини

«Нова атака ФСБ проти АТR – помста за те, що не прийняв правила гри Путіна щодо Криму» – Іслямов


Вранці 2 листопада в Криму почали обшукувати будинки колишніх співробітників кримськотатарського телеканалу ATR

Вранці 2 листопада в Криму почали обшукувати будинки колишніх співробітників кримськотатарського телеканалу ATR. Про це повідомляє редактор телеканалу АТR Роман Спіридонов.

За його інформацією, приблизно годину тому в будинках екс-редактора телеканалу АТR Лілі Буджурової, колишнього генерального директора Ельзари Іслямової і в будинку батьків власника телеканалу Ленура Іслямова, почались обшуки.

Цю інформацію «Крим.Реалії» підтвердив власник телеканалу АТR Ленур Іслямов. За його даними, обшуки проводять співробітники Федеральної служби безпеки Росії. Він також повідомив, що до аналогічних заходів вдаються у його будинку в Москві і в будинку рідної сестри Ленари.

Ленур Іслямов
Ленур Іслямов

«У Криму я зателефонував сусідам, вони кажуть, що обшуки проводять співробітники ФСБ. У будь-якому разі, у них у всіх написи такі на спині. У Москві – лише охоронець і син, який навчається у вищій школі економіки... Там (у Криму – ред.) батько 82 роки, мати в Криму теж, їй 76 років, вони вдвох у будинку, у сестри те ж саме», – сказав він.

Ліля Буджурова
Ліля Буджурова

Зв'язок із Лілею Буджуровою та Ельвірою Іслямовою поки відсутній. Після припинення роботи телеканалу АТR у Криму Буджурова і Іслямова перейшли в ТОВ «Караденіз продакшн».

За повідомленням очевидців, будівлю, де раніше був розташований АТR, оточив російський спецназ.

За даними близького до російської влади Криму інформагенства «Крыминформ», Слідчий відділ управління Федеральної служби безпеки Росії в Республіці Крим та місті Севастополі порушив кримінальну справу щодо громадянина Російської Федерації Ленура Іслямова.

«Ведуться слідчі дії», – інформували в прес-службі управління ФСБ у Республіці Крим і Севастополі, додавши, що справу порушили 22 жовтня, повідомив «Крыминформ».

Російське агентство «РИА Новости» повідомляє з посиланням на правоохоронні органи про те, що на всіх підприємствах Іслямова вранці 2 листопада почались обшуки.

На офіційних ресурсах управлінь ФСБ і Слідчого комітету Росії в Криму інформація з цього приводу відсутня.

Іслямов: це широкомасштабний наступ на мене і мій бізнес

Власник телеканалу ATR Ленур Іслямов вважає, що ранкові обшуки – це «спланований наступ на нього і його бізнес». На думку Іслямова, такі дії – наслідок його антикремлівської позиції і реакція на блокаду Криму, ініціатором якої він є. Про це він сказав у коментарі для «Крим.Реалії».

«У нас уже була інформація про те, що вони готують широкомасштабний наступ, і вони його почали по всіх фронтах. Вони зараз намагатимуться забрати всі підприємства. Вони зараз відкликали ліцензію мого банку в Москві, який у Криму є в тому числі. Вони йтимуть зараз по накатаній системі. Вони зараз будуть чавити все, що пов'язано зі мною. Потім представляти мене міжнародним терористом», – сказав він.

Іслямов вважає, що це «помста за те, що не прийняв правила гри Путіна щодо Криму».

«Мало того, ось цю громадянську блокаду, яку ми зробили, після якої говорили, що Крим все це чудово переживе і все це чудово, а російський виробник підніме свої обороти. От ви тепер бачите, як реагує на це Росія. Це означає, що громадянська блокада працює», – зазначив Іслямов.

Обшуки не зупинять боротьбу і блокаду Криму – Іслямов

Обшуки, які російські спецслужби проводять на його підприємствах, а також у його батьків у Криму і в його будинку в Москві 2 листопада, не згорнуть громадянську акцію з блокади Криму. Про це Ленур Іслямов сказав у ранковому ефірі на Радіо Крим.Реалії.

«Жодними обшуками і чимось ще нас не залякати. Як не залякали свого часу наших дідусів і наших прадідусів, які тут жили і будуть тут жити надалі в майбутньому. Це марна історія», – сказав він.

Він зазначив, що був готовий до такого розвитку подій.

«Я усвідомлював від самого початку, коли йшов на всі ці справи. Тому, що всі ці «договорняки», які є з росіянами, вони ні до чого не приводять, не лише у кримських татар, вони і в світі ні до чого не приводять ні в кого. Абсолютно марно. Договори з Росією не варті папірця, на якому вони написані», – сказав у ефірі Іслямов.

Вранці 2 листопада Центробанк Росії розмістив також інформацію про відкликання ліцензії на роботу у ТОВ «Джаст Банк», що належить Іслямову.

Зараз Іслямов мешкає на території материкової України і є одним з головних ініціаторів громадянської акції з блокади Криму, яка стартувала 20 вересня.

Ініціатори блокади вважають, що українські компанії мають припинити торговельні відносини з Кримом, оскільки територія півострова була окупована Російською Федерацією. Серед вимог – скасування українського закону «Про вільну економічну зону «Крим».

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року. Країни Заходу також не визнають анексію Криму і запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Оригінал матеріалу –​ на сайті «Крим.Реалії»

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG