Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК звернулася до Ради і просить призначити вибори в Маріуполі на 15 листопада


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Центральна виборча комісія вважає за необхідне забезпечити проведення місцевих виборів у Красноармійську та Маріуполі Донецької області в найкоротший строк, найближчим можливим днем для організації такого голосування є неділя, 15 листопада. Про це йдеться у постанові ЦВК «Про звернення до Верховної Ради», яку оприлюднив голова ЦВК Михайлом Охендовським під час засідання.

«ЦВК пропонується звернутися до Верховної Ради України як єдиного законодавчого органу про невідкладне законодавче вирішення поновлення порушених прав членів територіальних громад міст Маріуполь та Красноармійськ і призначення виборів на неділю 15 листопада 2015 року», – сказав Охендовський.

Місцеві вибори в Україні відбулися 25 жовтня у всіх регіонах, окрім анексованого Росією Криму та в тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей. Проте у Маріуполі та Красноармійську вибори не відбулися через порушення, зокрема, через незабезпечення бюлетенями дільничних виборчих комісій.

За даними міліції, на Донеччині голосування не відбулося у Маріуполі та Красноармійську, де виборчі бюлетені не були завезені у 205 та 30 дільничних виборчих комісій. Міліція відкрила кримінальне провадження через зрив голосування на місцевих виборах у Маріуполі 25 жовтня.

У ЦВК раніше заявляли, що у Маріуполі і Красноармійську у разі необхідності перевибори можуть відбутися 15 листопада, призначення нової дати виборів – за Верховною Радою.

Проте парламентська коаліція до цього часу не домовилася щодо дати місцевих виборів у Маріуполі та Красноармійську. «Блок Петра Порошенка» і «Народний фронт» пропонують провести голосування 15 листопада, а «Батьківщина» і «Самопоміч» пропонують перенести вибори у Маріуполі та Красноармійську на наступний рік.

Водночас «Опозиційний блок» зареєстрував у Раді законопроект, в якому пропонує призначили вибори в Красноармійську та Маріуполі Донецької області на 15 листопада.

Напередодні, 1 листопада, президент України Петро Порошенко заявив, що очікує на найближчому пленарному тижні Ради ухвалення рішення щодо проведення місцевих виборів в Маріуполі.

15 листопада пройде другий тур виборів мерів у тих містах, де жоден з кандидатів не набрав більше ніж 50% голосів виборців 25 жовтня.

XS
SM
MD
LG