Доступність посилання

ТОП новини

Рівненщина: вибухи на подвір’ях екс-чиновників кваліфікують як хуліганство


Рівненська міліція розслідує вибухи на подвір’ях колишніх чиновників Рівненщини як хуліганство.

Як повідомили Радіо Свобода в прес-службі управління МВС в Рівненській області, міліція відкрила кримінальне провадження за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу ( хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень).

Водночас екс-голова Рівненської облдержадміністрації Василь Берташ заявив, що подія сталася саме на його подвір’ї о 3:15, однак він зателефонував до міліції лише вранці, щоб не турбувати дружину та сина, осколки пристрою пошкодили вікно його будинку та ворота.

Берташ назвав подію спланованою акцією, оскільки хтось начебто заздалегідь розвернув камери спостереження в інший бік, а його колишній заступник Анатолій Юхименко, якому також кинули гранату в подвір’я, розцінює вибухи як початок «полювання на відьом». Обидва – екс-регіонали, нині Берташ очолює Рівненську обласну організацію «Опозиційний блок», його заступником є Юхименко.

В «Опозиційному блоці» назвали ці вибухи терактами.

Уночі, за даними міліції, невідомий кинув у вікна будівель екс-чиновників невідомий предмет, за попередніми висновками, – гранату, подія сталася в приватних секторах різних мікрорайонів Рівного, ніхто не постраждав.

Імена власників та мешканців будівель правоохоронці не розголошували.

XS
SM
MD
LG