Доступність посилання

ТОП новини

Активісти створили веб-сайт про незаконні забудови Івано-Франківська


Івано-Франківськ, центр міста (ілюстраційне фото)
Івано-Франківськ, центр міста (ілюстраційне фото)

Веб-сайт із переліком незаконних забудов Івано-Франківська і рекомендаціями городянам, що робити для подолання такого явища, презентували сьогодні активісти проекту «Зупинимо незаконні забудови Івано-Франківська».

На ресурсі уже є кілька адрес незаконних, самовільних і зведених з порушеннями забудов, супровідні документи, фотографії, зразки матеріалів для оскарження таких будівництв. Ці матеріали активісти збирали і узагальнювали протягом п’яти місяців, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Є також перелік успішних історій з інших міст, де жителі відстояли своє право не дозволити або зупинити такі будівництва. Окремо є вкладка «алгоритм дій» з порадами юристів, що робити покроково.

За словами керівника громадської організації «Антикорупційна платформа» Максима Кицюка, активісти не вважають свою роботу «панацеєю боротьби з усіма незаконними забудовами, але намагаються максимально підтвердити ті чи інші будівництва, які є з порушеннями чи незаконними».

Будь-хто з городян може зайти на сайт, повідомити про проблему і разом з активістами відслідковуватимуть, чи будівництво законне.

Наразі, за словами Кицюка, в Івано-Франківську не було прецеденту демонтажу незаконного будівництва.

На думку активіста Віталія Світлика, створення такого інтернет-сайту уже може стати попередженням для забудовників, «щоб навіть не починали забудову, яка буде незаконною чи не відповідатиме документам».

Проект реалізує ГО «Антикорупційна платформа» спільно з Благодійним фондом «Центр громадських ініціатив» за підтримки Програми розвитку ООН в Україні та Міністерства закордонних справ Данії.

XS
SM
MD
LG