Доступність посилання

ТОП новини

Міським головою Ужгорода стане «антимайданівець» – експерт


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

«Гостре протистояння представників двох різних бізнес-кланів може заверишитися закулісним пактом»

В Ужгороді міським головою буде людина з антимайданівського середовища. Адже до нього належать обидва кандидати, які пройшли у другий тур виборів. Тому нині гостре протистояння представників двох різних бізнес-кланів може завершитися закулісним пактом, що вирішить долю виборів. Так ситуацію в обласному центрі Закарпаття змальовують експерти.

Міським головою Ужгорода стане «антимайданівець» – експерт
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:51 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Попри кілька справ, порушених в адмінсудах Ужгорода щодо перерахунку голосів на окремих дільницях, результати виборів оголошені. В міській раді обласного центру Закарпаття найбільше депутатів – 9, матиме партія «Відродження», «Блок Петра Порошенка «Солідарність» – 5, партії «Патріот» та «Наш край» матимуть по 4 депутати, від «Європейської партії України», «Батьківщини», об’єднання «Самопоміч» та «Єдиного центру» проходять по 3 депутати. Крім того, вперше у міській раді будуть двоє депутатів від «КМКС» Партія угорців України».

Заяви про масовий підкуп та вимоги перевиборів не мали юридичних підстав
Дмитро Тужанський

Громадські активісти та представники окремих політичних партій закликали скасувати результати виборів в Ужгороді, вони заявляли про масовий підкуп виборців. Утім, голова обласної організації Комітету виборців України Дмитро Тужанський вважає, що «заяви про масовий підкуп та вимоги перевиборів не мали під собою юридичних підстав, це було радше чистою політикою, такою вони і залишилися».

Конфлікт, пов’​язаний з амбіціями Пацкана та Москаля

Валерій Пацкан і Геннадій Москаль
Валерій Пацкан і Геннадій Москаль

«В Ужгороді дещо інший конфлікт – політичний, особистісний – і з виборами він навряд чи пов’язаний. Більше з амбіціями двох членів однієї команди – Валерія Пацкана та Геннадія Москаля. А вибори стали каталізатором конфлікту, який зародився раніше», – переконаний громадський активіст.

Вже наступного тижня Ужгород визначиться з мером. За цю посаду змагатимуться кандидат від партії «Відродження» Богдан Андріїв та «самовисуванець» Сергій Ратушняк.

Переможця визначатиме не громада, а рішення місцевих кланів, які воюють один з одним
Дмитро Тужанський

«Йдуть серйозні кулуарні перемовини. Переможця визначатиме не громада, а рішення місцевих кланів, які воюють один з одним. Обидва кандидати – це люди з одного середовища, антимайданівського. Але все-таки вони з різних економічних кланів, які мають особистісний і бізнесовий давній конфлікт. Не виключено, що буде укладений пакт між двома таборами щодо майбутніх конфігурацій вже в Ужгородській міській раді. Хоча може бути і серйозне протистояння», – висловлює думку Дмитро Тужанський.

Експерти очікують низьку явку виборців на другий тур, оскільки інтерес до них невисокий. Та й виборці розчаровані у пропозиції. Дебати двох кандидатів, які ініціювала обласна телекомпанія спільно з громадськими організаціями і які могли б підігріти інтерес ужгородців, можуть не відбутися. Один з кандидатів вже відмовився виходити на публіку і дебатувати.

  • Зображення 16x9

    Ірина Бреза

    На Радіо Свобода працюю з 2015 року. Закінчила факультет романо-германської філології Ужгородського національного університету. У журналістиці – з 1998 року. Стажувалась у Freie Universität Berlin за програмою для журналістів, у редакції Savannah Morning News. Працювала у регіональних ЗМІ Закарпаття, всеукраїнських виданнях та інформагенціях.

XS
SM
MD
LG