Доступність посилання

ТОП новини

Сварка Саакашвілі та Яценюка шкодить Україні – експерт


У 2012 році Арсеній Яценюк та Міхеїл Саакашвілі були у дружніх стосунках
У 2012 році Арсеній Яценюк та Міхеїл Саакашвілі були у дружніх стосунках

Політичну нестабільність, хоча вона і вписується в логіку демократичного процесу, аж ніяк не назвеш позитивним розвитком подій – американський експерт Волтер Рассел-Мід

Конфлікти між представниками української влади з приводу темпів та методів запровадження реформ вписуються у логіку демократичної системи, проте ускладнюють і без того непросту ситуацію в Україні. Про це, коментуючи публічний конфлікт між прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком та головою Одеської ОДА Міхеїлом Саакашвілі, пише Волтер Рассел-Мід, відомий американський експерт з питань України.

«Проведення всеосяжних реформ подібних до тих, які необхідні Україні, стало би викликом для будь-якої демократичної держави. Навіть попри наявність консенсусу з приводу методів запровадження реформ, завдання взагалі є настільки складним та пов’язаним із проблемами, що просто неможливо уникнути суперечок з приводу методів реалізації реформ, а у демократичній країні це часто призводить до політичної нестабільності. З огляду на наявність інших проблем в Україні, політичну нестабільність аж ніяк не назвеш позитивним розвитком подій», – пише на сторінках The American Interest Волтер Рассел-Мід, який досліджує стратегію та урядування у США в аналітичному центрі Hudson Institute.

Мід також звертає увагу на те, що результати місцевих виборів в Україні показують, що «виборці розчаровані браком очевидного прогресу у сфері реформ і втомилися від конфлікту на сході».

Дивіться також: У Конгресі оцінювали, що Путін наробив у Сирії, і як його зупинити в Україні

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG