Доступність посилання

ТОП новини

Копенгаген виступає за політичне вирішення конфлікту на Донбасі – із зустрічі Клімкіна з головою МЗС Данії


Міністр закордонних справ України Павло Клімкін
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін

Данія виступає за політичне врегулювання ситуації на Донбасі і вважає, що Росія відповідальна за забезпечення повного припинення вогню. Про це йдеться у повідомленні українського МЗС за наслідками зустрічі міністрів закордонних справ України та Данії Павла Клімкіна та Крістіана Єнсена у Копенгагені.

«В ході переговорів сторони обговорили стан реалізації Мінських домовленостей. Крістіан Єнсен підтвердив, що Данія виступає за політичне врегулювання ситуації на Донбасі, а російська сторона має нести відповідальність за забезпечення повного припинення вогню та звільнення українських політв’язнів», – йдеться в повідомленні МЗС України.

Повідомляється, що сторони також обговорили пожвавлення політичних контактів, двосторонньої торгівлі й інвестицій та лібералізації візового режиму для України.

Під час візиту до Данії очікується участь Павла Клімкіна в черговому засіданні Європейської групи Тристоронньої комісії (Європа-Азія-Америка) та зустріч з представниками української громади Данії.

Збройний конфлікт на сході України триває з весни минулого року. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів, які цей конфлікт розв’язали на Донбасі. У свою чергу Москва будь-які звинувачення відкидає. Росія зазначає, що на Донбасі можуть бути російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG