Доступність посилання

ТОП новини

Білий дім про Голодомор: дух українців незламний


Вашингтон, меморіал жертвам Голодомору
Вашингтон, меморіал жертвам Голодомору

У Вашингтоні урочисто відкрили та освятили меморіал жертвам Голодомору в Україні

Злочини СРСР та Сталіна проти українців не зламали їхній дух, а незалежна Україна демонструє тверду відданість людській гідності. Про це йдеться у офіційній заяві Білого дому з нагоди відкриття у столиці США меморіалу Голодомору.

«Ми приєднуємося до українців тут, в Америці, й цілому світі, щоб пригадати катастрофу Голодомору та мільйони невинних українців, які загинули від голоду понад 80 років тому, внаслідок брутальної політики режиму Йосипа Сталіна. Саме умисна конфіскація радянським режимом українського врожаю та відмова надавати продовольчу допомогу перетворила житницю Європи на місце безмірного людського страждання», – йдеться у заяві поширеній прес-службою Білого дому.

​Попри десятиріччя в лабетах тоталітарного режиму, українці відмовились полишити своє прагнення до свободи й незалежності. І зараз, у час, коли українці стикаються з новими загрозами своїй землі та добробуту, вони знову демонструють тверду відданість людській гідності. Сучасна боротьба України за свободу й демократію свідчить про незламний дух її народу і віддає шану пам’яті тих людей, яких убив брутальний режим Сталіна.

На нас лежить обов’язок пам’ятати жахи минулого і не допустити звірських злочинів у майбутньому. Завдяки невтомним зусиллям спільноти американців українського походження та друзів українського народу, у серці столиці США тепер постав меморіал, який дасть американцям можливість вшановувати пам’ять про Голодомор та замислюватись над нашим спільним прагненням побудувати кращий світ.

Дивіться також: Ми не дізнаємося, скільки життів забрав Голодомор – історик

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG