Доступність посилання

ТОП новини

У Польщі представили новий склад уряду


 Беата Шидло
Беата Шидло

Партія «Право і справедливість», яка перемогла на польських парламентських виборах, заявила про новий склад уряду Польщі.

Очолила новий склад польського кабінету міністрів Беата Шидло, віце-голова партії, етнограф за освітою. Вона представила нових міністрів.

Зокрема новим міністром закордонних справ буде Вітольд Ващиковський – історик за фахом, дипломат і політик.

«Польсько-російські стосунки є поганими, та це не наша провина, це спричинено російською агресією в Грузії, потім в Україні,а тепер її військовими діями у світі. Росія порушила принципи Хартії ООН, порушила міжнародне право. Ключ до вирішення цієї ситуації – в Москві. Це від Москви залежить, як покращити стосунки не тільки з Польщею, але й з нашою частиною цивілізації», – зазначив Ващиковський, розповідаючи про стосунки Польщі та Росії.

Він також заявив, що новий польський уряд домагатиметься від Росії, аби та повернула Польщі рештки польського президентського літака, який у 2010 році розбився у Смоленську.

«Будемо їх запитувати, чому вони так довго зволікають з передачею решток літака. Це має ознаки неприхильного і навіть ворожого ставлення до Польщі. Поляки не розуміють, чому це так довго триває»,– пояснив майбутній міністр закордонних справ.

Питаннями смоленської катастрофи цікавитимуться й у польському міністерстві оборони.

Міністром цього відомства призначать Антонія Мацеревіча, політика, який переконаний, що смоленська катастрофа – це результат змови проти Польщі. Упродовж кількох років Мацеревіч очолював парламентську комісію з розслідування цієї трагедії, яка послідовно заперечувала тезу про винятково технічні причини авіакатастрофи.

25 жовтня у Польщі відбулися парламентські вибори.

XS
SM
MD
LG