Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики компенсують свої збитки крадіжками (огляд преси)


У багатьох місцях пройшли страйки так званих «ополченців», яким не заплатили

«Чому бойовики знову стріляють?» – у статті під таким заголовком газета «День» стверджує, що причин загострення ситуації на Донбасі є кілька. По-перше, російському керівництву потрібні нові аргументи для тиску на світових лідерів. По-друге, ватажки «ЛНР» і «ДНР» мають певну невелику самостійність від Кремля. Їм треба періодично демонструвати свої невеличкі «перемоги» перед населенням окупованих територій. Для того, щоб підтримувати в підлеглих до бойовиків ЗМІ рівень брехні на адресу України, сепаратисти періодично загострюють ситуацію і на фронті. Окрім того, на тлі соціальних проблем на окупованій території ватажкам бойовиків нічого не залишається, як відволікати увагу загалу провокаціями, аби якось виправдати скруту, переконує газета.

Газета «Сегодня» стверджує, бойовики здатні лише на локальні операції, а їхня активізація пов'язана з тим, що деякі загони виходять з-під контролю своїх командирів через те, що їм не платять гроші. У багатьох місцях пройшли страйки так званих «ополченців», яким не заплатили. Війна для них – це доходи, продовольство і життя. Тому вони зацікавлені у зриві перемир'я і провокують українських військових. На цьому газета наголошує в статті «Перемир'я порушено. Чи поновиться війна?».

«Газета по-українськи» інформує, що останнім часом на сайтах оголошень масово розпродують вживану побутову техніку з Донецька та Луганська. Найпопулярніші – комп’ютери, телевізори, холодильники. Видання пише, що бойовики стали частіше здавати в ломбарди або продавати на сайтах вживані речі, які вони забирають із залишених квартир. Скаржаться, що їм не платять, тому компенсують свої збитки крадіжками.

У цьому ж числі «Газета по-українськи» пише, що бойовики навряд чи підуть на суттєве загострення ситуації на Донбасі. Не зможуть воювати в Україні і Сирії одночасно. Видання пише, що сепаратисти продовжуватимуть вести диверсійну війну. Триватиме перманентна війна. Вони й надалі триматимуть у напрузі все суспільство, щоб виторгувати особливий статус для Донбасу і пенсії. Хочуть зняти блокаду з окупованих територій і легалізувати бойовиків. Однак за час перемир’я українська армія добре закріпилися, у неї серйозна перевага. Ні Росія, ні бойовики не підуть у наступ, бо зазнають величезних втрат, наголошує газета.

У Росії створюють організацію, «яка буде контролювати та виховувати дітей», інформує газета «Україна молода». Експерт видання переконаний, що йдеться про «путінську систему цінностей», а тому сам рух загрожує виростити чергове покоління манкуртів. «Путін далі конструює те єдине, що може, а саме – казарму». На цьому «Україна молода» наголошує в статті «Піонери Путіна».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG