Доступність посилання

ТОП новини

Україна хоче в ЄС, але не розуміє, що там не місце гомофобії (світова преса)


Найсильніший залишок СРСР – не у камінні монументів, а у свідомості самих людей – Foreign Policy

Відмова українських депутатів кілька разів поспіль ухвалити «антидискримінаційну поправку» до трудового законодавства свідчить: українці не до кінця розуміють, що стоїть за поняття «європейські цінності», пише видання Foreign Policy. На тлі цього Financial Times прогнозує, що західний світ може послабити подальшу підтримку України, причому з внутрішніх причин: кризи накопичуються в ЄС, немов снігова куля. А The Wall Street Journal, аналізуючи допінговий скандал російських легкоатлетів, називає це «спортом часів Холодної війни».

Україна обрала гомофобію, а не Європу, – пише Лев Голінкін у матеріалі для Foreign Policy. На думку автора, європейські цінності, за які так боролась держава під час революції, виявились на практиці надто чужими українцям. Так автор коментує провалене парламентом голосування 10 листопада за «антидискримінаційну поправку», що входить до пакету законодавчих змін для лібералізації візового режиму з ЄС.

«Антикомуністичні закони», які Україна ухвалила та які вже набули чинності, передбачають знесення символів, пам’ятників та заміну топонімічних назв, пов’язаних із радянським минулим держави. Утім, найсильніший залишок СРСР – не у камінні монументів, а у свідомості самих людей, пише Foreign Policy.

Україна, в якій мільйон громадян вийшли на вулиці вимагати євроінтеграції, опирається на західні кредити та просить про подорожі без віз. Але на практиці, висловлює свою думку Голікін, вона не до кінця розуміє, що іде «в пакеті» з інтеграцією до ЄС.

Права сексуальних спільнот «б’ють» по європерпективах України

Незабаром Євросоюз може ослабити підтримку України через те, що переключиться на вирішення власних проблем: міграційної кризи, націоналістичного популізму в Центральній Європі, Греції як проблемної точки та ризику взагалі розпастись після майбутнього референдуму Великобританії. Такий похмурий прогноз написав Далібор Рогак, науковий співробітник Американського інституту підприємництва для Financial Times. Європа перетворюється на фортецю, поступово відгороджуючись від України та Молдови, – на це чітко вказали результати саміту «Східного партнерства» у травні в Ризі, пише він.

На думку аналітика, євроінтеграція України рухається повільніше, ніж сподівались, адже «для танго потрібні двоє». Євросоюз нестабільний і часто дезорієнтований: наприклад, Німеччина та Франція незабаром можуть відійти від лінії підтримки Києва та поставити на перше місце економічну дружбу з Росією. А Київ натомість «саботує низку найважливіших реформ, які спрямували б державу на правильний шлях», йдеться у матеріалі Financial Times. Резюме Рогака нагадує рекомендацію ЄС: не замикатись у «фортецю», відгороджуючись від партнерів. Це поховає надії України та Молдови, але ніяк не врегулює «больові точки» самого союзу.

Паркан, який будує Словенія на кордоні з Хорватією, аби відгородитись від мігрантів

Допінговий скандал, який набирає обертів навколо російських легкоатлетів, зацікавив видання The Wall Street Journal. Один із керівників Всесвітнього антидопінгового агентства після розслідування звинуватив Міністерство спорту Росії та Кремль у тому, що високопосадовці в Росії знали та покривали вживання спортсменами стимуляторів. У колонці йдеться, що таке зловживання цілком схоже на притаманну Росії поведінку під час Холодної війни.

The Wall Street Journal пише, що президент Росії Володимир Путін провів більшу частину свого президентства, намагаючись реанімувати РадянськийСоюз. «Це проявляється у вторгненні в інші країни, ув’язненні дисидентівабо створенні глобального пропагандистського апарату. Тож не дивно, що його режим також повернувся до «спорту часів Холодної війни», – йдеться в матеріалі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG