Доступність посилання

ТОП новини

Яресько: уряд затвердив умови випуску нових облігацій


Наталія Яресько
Наталія Яресько

Міністр фінансів України Наталія Яресько повідомила, що уряд затвердив умови випуску нових облігацій, які надаватимуться кредиторам взамін на старі боргові зобов’язання держави. Про це чиновниця написала на своїй сторінці у мережі мікроблогів Twitter зранку 12 листопада.

«Випуск нових облігацій – це крок у реструктуризації боргу, важливий камінчик у відновленні економічної стабільності, поверненні до економічного зростання», – додала міністр фінансів.

Упродовж осені Україна узгодила реструктуризацію зобов’язань із більшістю своїх кредиторів – крім Росії. Москва вимагає повного повернення 3 мільярдів доларів, наданих Києву в грудні 2013 року за результатами домовленостей тодішнього президента України Віктора Януковича з його російським колегою Володимиром Путіним.

В Україні 12 листопада розпочинає роботу місія Міжнародного валютного фонду на чолі з Роном ван Руденом. Наприкінці жовтня у МВФ заявили про намір змінити свою політику, дозволивши надавати позики країнам, які мають борги перед іншими державами. Таке рішення буде ухвалене на тлі суперечки між Києвом та Москвою щодо боргу України перед Росією.

XS
SM
MD
LG