Доступність посилання

ТОП новини

Захист Корбана оскаржує рішення суду про домашній арешт


Геннадій Корбан
Геннадій Корбан

Адвокати лідера партії «Укроп» Геннадія Корбана подали апеляційну скаргу на ухвалу Печерського районного суду міста Києва про обрання політикові запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту, передає сайт партії.

«Запобіжний захід було обрано незаконно, і підстав для застосування домашнього арешту немає», – заявила адвокат Корбана Оксана Томчук.

За її словами, докази, які надавала сторона обвинувачення щодо обґрунтованості тримання Корбана під вартою, є доказами з іншого кримінального провадження, які підзахисного не стосується.

«Ми оскаржили ухвалу, наша скарга буде розглядатися одночасно зі скаргою Генпрокуратури», – повідомила адвокат.

9 листопада Генеральна прокуратура України внесла апеляційну скаргу на рішення Печерського райсуду Києва, який обрав запобіжний захід щодо лідера «Укропу» Геннадія Корбана у вигляді домашнього арешту.
Прокурори стверджують, що домашній арешт для Корбана «не забезпечить належну процесуальну поведінку підозрюваного», бо щодо нього здійснюється досудове розслідування у вчиненні ряду тяжких і особливо тяжких злочинів.

Печерський райсуд Києва ухвалив рішення про домашній арешт Корбана 6 листопада. Того ж дня його доставили для відбування домашнього арешту до Дніпропетровська, одягнувши електронний браслет.

31 жовтня лідера партії «Укроп» затримала СБУ, оголосивши йому про підозру за низкою статтей Кримінального кодексу, серед яких створення злочинного угруповання. Корбан всі звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG