Доступність посилання

ТОП новини

У вертольоті, що розбився у Словаччині, були вихідці з Азії – Держприкордонслужба


Ілюстративне фото: вертоліт «Мі-2»
Ілюстративне фото: вертоліт «Мі-2»

Державна прикордонна служба України повідомила, що на місці аварії українського вертольота у Словаччині виявили тіла чотирьох «вихідців із країн Південно-Східної Азії», серед яких було дві жінки. Також серед жертв катастрофи є двоє громадян України, мовиться в повідомленні.

Ймовірно, цей гелікоптер використовували зловмисники для переправки незаконних мігрантів; уточнення обставин аварії триває, заявили українські прикордонники.

ДПСУ додала, що цивільний вертоліт Мі-2 нелегально перетнув кордон іще вночі в середу, 11 листопада: тоді близько 4-ї години ранку «прикордонний наряд в умовах складної видимості на слух зафіксував шум двигуна невідомого літального апарата». Вертоліт розбився вочевидь іще тоді ж. Його уламки знайшли у Словаччині за 35 кілометрів від кордону з Україною лише нині. Серед них були тіла шести людей.

У Словаччині, за повідомленнями місцевої преси, поліція наразі нічого не говорить про можливе громадянство чи навіть стать загиблих, бо останки в дуже поганому стані. Наразі також не відомо точно, скільки було загиблих загалом; припускають, що їх може бути й більш як шість. Міністр внутрішніх справ Словаччини Роберт Каліняк вважає, що вертоліт намагався летіти якомога нижче, щоб уникнути виявлення, в умовах густого туману й через це й розбився.

В українських і словацьких повідомленнях є ще одна значна розбіжність: українські прикордонники заявляють, що, почувши в середу проліт вертольота через кордон, попередили про це словацьких колег; поліція Словаччини каже, що то її патруль почув політ і звернувся з запитом до української сторони, але там цього тоді не підтвердили.

XS
SM
MD
LG