Доступність посилання

ТОП новини

Чи пускають у розважальні заклади у військовій формі?


Чи пускають у розважальні заклади у військовій формі? (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:53 0:00

Чи пускають у розважальні заклади у військовій формі? (експеримент)

«Будь-яка організація, яка не дозволяє зайти людині у військовій формі, грубо порушує Конституцію»

У військовій формі можуть не пускати у готель, ресторан або інший розважальний заклад – повідомлення про це з’являються у соціальних мережах. Журналісти Радіо Свобода запитали у адміністраторів розважальних закладів про вже відомі інциденти, а також про те, чи існує така проблема зараз. Хтось спростовує, хтось навіть вибачається.

Нещодавно про те, що у камуфляжній куртці буцімто не пускають до київського готелю Premier Palace, повідомив у Facebook Тарас Полатайко.

«Кажуть, «щоб не турбувати гостей». Тобто людина, яка повертається з АТО, сюди зайти не має права», – написав він.

Журналісти Радіо Свобода запитали у представника готелю, який не назвався, про цей випадок і ось, що він відповів: «Ні, щоб його попросили покинути наш заклад, такого не було. Я не можу коментувати те, про що пишуть у соціальних мережах різні люди. Ви теж зараз можете зайти і написати, що я, вибачте, лаявся матом, і цьому всі повірять. Але про такий випадок я не знаю, але служба безпеки у нас працює, ви можете бачити це по периметру. Якщо ця людина до нас прийшла і подумала про те, хоча я не знаю, був він тут, чи ні. Якщо він подумав, що до нього поставились якось недружньо, я можу вибачитись перед ним через Радіо Свобода, але, знову таки, про такий інцидент я нічого не знаю».

Про подібний інцидент у київському L'Kafa Cafe​ написала раніше на своїй сторінці у Facebook Оксана Зайцева: у військовій формі до кафе не пустили бійця 93 окремої механізованої бригади.

«Пізно вночі, а точніше о 12:30, друг Андрія запросив його у вище вказане кафе, при вході в зону «караоке» адміністратор і охоронець перегородили вхід і оголосили, що вхід військовослужбовцям у формі буде заважати відпочивати людям!!! Задумайтесь над таким формулюванням», – пише Зайцева.

Пізніше заклад персонально вибачився за інцидент.

Журналісти Радіо Свобода відвідали L'Kafa Cafe, щоб дізнатись чи пускають туди зараз людей у військовій формі.

«Ми нібито вирішили цю ситуацію, вибачилися по радіо перед людиною тощо. Звичайно, ця проблема вирішена абсолютно», – пояснила журналістам адміністратор.

Олександр Моїсеєнко повідомив на своїй сторінці у Facebook, про те, що у військовій формі не пускають у ресторан Mafia.

«Сьогодні мене не пустили в цей заклад через дрес-код, оскільки я – у військовій формі. Я останній раз знімав форму 8 березня 2014-го, на два дні в гостях у мами. У мене навіть одягу цивільного немає. Немає бо не треба, зате камуфляжів – шести забарвлень під будь-який сезон. І взимку я двічі їхав через весь Київ саме в цей ресторан зжерти тістечко. У формі. А от сьогодні вже не можна, і це не можна подане у формі: «Адміністрація залишає за собою право ...»

Адміністратор у відповідь на запитання журналістів Радіо Свобода каже, що у закладі увесь час відпочивають люди у формі: «Так, завжди пускають. У нас завжди багато людей у військовій формі».

Чоловік у військовій формі розповів журналістам Радіо Свобода, що його буцімто не пустили до «Пузатої Хати».

На запитання кореспондента адміністратор цього харчувального закладу відповіла, що такого не може бути, і у них кожен день є відвідувачі у камуфляжах.

Володимир Ар'єв
Володимир Ар'єв

Народний депутат Верховної Ради України Володимир Ар'єв, називає описані в соцмережах інциденти порушенням закону.

Будь-яка організація, яка не дозволяє зайти людині у військовій формі, посилаючись на будь-які несприйняття зовнішнього вигляду, грубо порушує Конституцію України
Володимир Ар'єв

«Будь-яка організація, яка не дозволяє зайти людині у військовій формі, посилаючись на будь-які несприйняття зовнішнього вигляду, вона порушує, грубо порушує Конституцію України і чинне законодавство в сфері послуг», – каже Ар'єв.

Народний депутат наголошує, щоб притягнути заклади до відповідальності вже зараз, необхідно звертатись до асоціації прав споживачів або ж до місцевих адміністрацій.

За словами Ар’єва, якщо асоціації бійців АТО звернуться за законодавчим захистом своїх прав до парламенту, то український парламент обов’язково підтримає їх.

  • Зображення 16x9

    Юлія Геращенко

    Мультимедійна продюсерка цифрових платформ та журналістка. Закінчила Національний університет «Києво-Могилянська академія» за фахом «соціологія» у 2013 році. У 2015-му отримала ступінь магістра журналістики Могилянської школи журналістики. На Радіо Свобода працюю з 2014 року.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG