Доступність посилання

ТОП новини

Сорос закликав Україну здійснювати реформи


Джордж Сорос, архівне фото
Джордж Сорос, архівне фото

Голова Фундації «Відкрите суспільство» Джордж Сорос заявив, що міжнародна спільнота очікує від президента України Петра Порошенка впровадження реформ в Україні.

Виступаючи на конференції «Реформи: долаючи «стару» Україну» в Києві, він, як повідомляє агентство УНІАН, заявив: «І народ, і ті, хто підтримує нову Україну за кордоном, очікують, що президент візьме на себе відповідальність за процес реформ, яких вимагає громадськість. Я переконаний, що він готовий до цього, і щойно він так вчинить – країна наслідуватиме його приклад».

Також фінансист і меценат сказав, що, на його думку, голова української держави та прем’єр-міністр Арсеній Яценюк близькі до згоди щодо деяких персональних змін в уряді. Сорос вважає, що це повинно «усунути теперішню невизначеність та надати новий поштовх процесові реформ».

Зокрема, вважає він, нова податкова реформа в Україні повинна усунути перешкоди для міжнародних інвесторів. А тим часом, зазначив він, просування у впровадженні податкової реформи в Україні є незначним. Він висловив переконання, що проведення такої реформи є найвищим пріоритетом міністра фінансів України Наталії Яресько.

«Людям потрібна впевненість у тому, якими будуть їхні майбутні податкові зобов’язання, щоб вони могли робити довгострокові інвестиції. Необхідним є пакет податкової реформи, який усуває неясність, забезпечує справедливість і зменшує корупційні практики», – наголосив Сорос.

Крім того, він наголосив і на необхідності реформи державної служби в Україні. Він нагадав заяву голови представництва Європейського чоюзу в Україні Яна Томбінського, що ЄС надасть допомогу Україні для реформи державної служби, на суму, що становить 160 мільйонів доларів. Але Сорос додав, що Європейська комісія, зарезервувавши значні кошти для підвищення заробітної плати для державних службовців, обумовила виділення цих коштів необхідністю впровадити нове законодавство про державну службу.

Країни Заходу, в першу чергу США і члени Євросоюзу, підтримують Україну в час протистояння агресії Росії, надаючи Києву значну допомогу і підтримуючи режим санкцій проти Росії, накладених через цю агресію. Водночас на Заході вимагають від Києва здійснювати рішучі реформи в багатьох галузях.

XS
SM
MD
LG