Доступність посилання

ТОП новини

МЗС попередило про відновлення контролю на внутрішніх кордонах у «шенгені»


Міністерство закордонних справ України нагадало подорожнім, що низка країн у «шенгенській зоні», метою створення якої було скасування контролю на внутрішніх кордонах, тимчасово відновила цей контроль із різних причин.

Зокрема, Франція тимчасово відновила такий контроль на період із 13 листопада по 13 грудня 2015 року з огляду на проведення 21-ї конференції сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату та 11-ї зустрічі сторін Кіотського протоколу.

Крім того, такий контроль тимчасово відновили Австрія, Німеччина чи Швеція, мовиться в повідомленні.

В МЗС нагадують, що ці обмеження означають лише додатковий контроль і не зупиняють права на в’їзд іноземців до країн Шенгенської угоди й не змінюють переліку необхідних документів для їхнього відвідання.

Та при цьому важливо враховувати, що прикордонний контроль може здійснюватися і в постійних місцях контролю, і мобільними постами в усій прикордонній зоні країн. Органи, уповноважені здійснювати таку перевірку, мають право вимагати документи, що є підставою для перебування чи проживання у країні, до якої прямує іноземець, та підтверджують мету поїздки, а також бронювання готелю чи документу про місце проживання, наявність фінансових засобів для покриття витрат, пов’язаних із подорожжю, тощо.

Кілька країн-учасниць Шенгенських угод останнім часом скористалися з права тимчасово відновити прикордонний контроль на своїх внутрішніх кордонах. Найчастіше причиною цього ставала нинішня криза з мігрантами, що масово прибувають у Європу з країн Близького й Середнього Сходу та Північної Африки.

XS
SM
MD
LG