Доступність посилання

ТОП новини

Олімпійський комітет Росії обіцяє реформи після допінгового скандалу


Олімпійський комітет Росії (ОКР) обіцяє докласти зусиль для реформування Всеросійської федерації легкої атлетики. Із такою заявою ОКР виступив на тлі ймовірного виключення легкоатлетів Росії з числа учасників Олімпіади 2016 року в Ріо-де-Жанейро через допінговий скандал.

Президент ОКР Олександр Жуков сказав, що очолювана ним організація «готова взяти на себе ініціативу щодо реформування відповідно до вимог ІААФ (Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій) та антидопінгового законодавства».

Він також заявив, що ОКР досяг домовленості зі світовою олімпійською сім’єю про заходи для вирішення проблем із допінгом.

Участь російських легкоатлетів у міжнародних змаганнях була тимчасово призупинена на невизначений час. Повноваження Всеросійської федерації легкої атлетики як члена ІААФ також були призупинені, за це 13 листопада проголосували 22 члени виконавчого органу міжнародної федерації, проти був лише один.

Рішення ухвалили після того, як днями комісія Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) оприлюднила результати розслідування, яке з’ясувало, що російські легкоатлетичні й антидопінгові органи сприяли вживанню спортсменами заборонених допінгових препаратів і покривали таке вживання.

XS
SM
MD
LG