Доступність посилання

ТОП новини

В Авдіївці загинув один, поранені вісім українських військових – Порошенко


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Внаслідок мінометного обстрілу саперного підрозділу Збройних сил України в Авдіївці на Донеччині 14 листопада загинув один, поранені восьмеро військових. Про це у Львові повідомив президент України Петро Порошенко.

«Обстріл відбувався з 82-міліметрового міномета, який відповідно до Мінських угод мав бути відведений», – повідомив глава держави.

Прес-центр штабу АТО у вечірньому зведенні повідомляє, що сепаратисти «продовжили провокаційні обстріли наших позицій з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї на Донецькому напрямку». Під обстрілом, за цими даними, опинилися Опитне, Піски, Новгородське та Авдіївка, а на Маріупольському напрямку – Широкине, де працював снайпер.

Сепаратисти на своїх сайтах повідомляють про відновлення обстрілів Горлівки на Донеччині, в яких звинувачують українських військових. Удень 14 листопада в угрупованні «ДНР» стверджували, що за минулу добу Збройні сили України за добу 11 разів порушили режим тиші.
Від початку вересня в зоні АТО фіксувалося відносне затишшя і майже повна відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Це було пов’язане, зокрема, із оголошенням відведення озброєння від лінії зіткнення. Проте вже понад два тижні частіше повідомляють про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні умов перемир’я.

XS
SM
MD
LG