Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко вимагає звіту силовиків щодо злочинів на Майдані


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко вимагає від правоохоронців звіту щодо розслідування злочинів на Майдані.

«Я вимагаю, щоб правоохоронні органи, починаючи з понеділка, відзвітували саме в такій формі: хто бив студентів 30 листопада, прізвища та винні, хто знущався з журналістів, бив журналістів і громадських активістів 1 грудня на Банковій, хто організовував штурм і давав наказ штурмувати Майдан 11 грудня. І головне, хто несе відповідальність за вбивства», – сказав президент в інтерв’ю українським телеканалам, показаному в неділю, 15 листопада.

У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі людей, 104 з них загинули.

16 жовтня 2015 року начальник Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк заявив, що розслідуванню злочинів проти Майдану чиняться перепони.

XS
SM
MD
LG