Доступність посилання

ТОП новини

Суд у справі Савченко відмовив у виведенні слідчого із зали судових засідань – адвокат


Надія Савченко на засіданні Донецького міського суду Ростовської області, архівне фото
Надія Савченко на засіданні Донецького міського суду Ростовської області, архівне фото

Суд у Донецьку Ростовської області Росії під час розгляду справи українки Надії Савченко відмовив у виведенні слідчого Дмитра Маншина із зали судових засідань, повідомляє адвокат Савченко Ілля Новіков.

Як вважає сторона захисту, присутність слідчого в залі є порушенням Кримінально-процесуального кодексу Росії.

«На лавці майор Маншин. Захист вважає його головним фальсифікатором справи. Що він робить у суді?.. Камера стоїть так, що його присутність не помітна… Мимоволі починаєш думати, чи не допомагав він попереднім свідкам, яких допитували по скайпу в Басманному суді, згадати їхні колишні свідчення», – написав Новіков у своєму twitter.

16 листопада суд відновив засідання у справі української громадянки, народного депутата України Надії Савченко, суд допитує свідків у режимі відеоконференції.

Надію Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG