Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: обвинувальних вироків щодо злочинів проти активістів Майдану ще немає


Силовики під час мітингів на Майдані, 20 лютого 2014 року
Силовики під час мітингів на Майдані, 20 лютого 2014 року

Обвинувальні акти щодо низки осіб у справах щодо злочинів проти активістів Майдану вже направлені до суду, однак рішення по них ще не прийняті. Про це заявив начальник управління спеціальних розслідувань головного слідчого управління Генпрокуратури Сергій Горбатюк, відповідаючи на запитання журналістів щодо кількості осіб, які були визнані винними у злочинах проти майданівців і вже відбувають покарання.

«З київського Беркуту зараз є 5 арештованих осіб. Двоє перебувають в суді, по трьох слідство завершується. Якщо брати безпосередньо вироки, то судові процеси ще тривають, і це рішення за судом, яке ми теж очікуємо», – розповів Горбатюк.

Загалом до кримінальної відповідальності у зв’язку зі злочинами проти майданівців, за даними ГПУ, притягнуті 274 особи.

Водночас у ГПУ заперечують затягування розслідування злочинів щодо активістів Майдану.

За словами Горбатюка, розслідується близько 2000 злочинів, скоєних під час Майдану, всього постраждали понад 2200 людей.

Також Сергій Горбатюк зазначив, що Генеральна прокуратура перевіряє законність дій 200 міліціонерів, 80 прокурорів і 100 суддів при притягненні до відповідальності активістів Майдану.

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі людей, 104 з них загинули. Зокрема, у лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею.

XS
SM
MD
LG