Доступність посилання

ТОП новини

ВАСУ визнав незаконною постанову Ради про згоду на арешт Мосійчука


Народний депутат від фракції «Радикальної партії» Ігор Мосійчук під час затримання у Верховній Раді, Київ, 17 вересня 2015 року
Народний депутат від фракції «Радикальної партії» Ігор Мосійчук під час затримання у Верховній Раді, Київ, 17 вересня 2015 року

Вищий адміністративний суд України визнав незаконною постанову Верховної Ради про зняття депутатської недоторканності й згоду на арешт народного депутата від фракції Радикальної партії Ігоря Мосійчука.

Суд постановив скасувати цей документ.

Як повідомив суддя, постанова може бути переглянута Верховним судом.

17 вересня Верховна Рада дала згоду на притягнення Мосійчука до кримінальної відповідальності, затримання й арешт, після чого його затримали силовики в будівлі парламенту.

Перед голосуванням генеральний прокурор Віктор Шокін показав депутатам відео, на якому депутат нібито отримує хабар. Сам парламентар назвав відео неправдивим, а обвинувачення на його адресу – політичною помстою.

Ігоря Мосійчука підозрюють у вчиненні правопорушень, передбачених п’ятьма статтями Кримінального кодексу, зокрема в одержанні неправомірної вигоди. Раніше суд обрав Мосійчукові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, наразі він перебуває в лікарні у зв’язку зі станом здоров’я.

Увечері 15 листопада прес-служба депутата повідомила, що Ігор Мосійчука звільнили із-під варти, оскільки закінчився попередній визначений судом термін його тримання під арештом, а Печерський райсуд Києва не продовжив його до того моменту.

Печерський районний суд Києва має 20 листопада провести засідання щодо визначення запобіжного заходу для Мосійчука.

XS
SM
MD
LG