Доступність посилання

ТОП новини

Голови МЗС Литви і Швеції назвали українське питання одним із пріоритетних – прес-служба Порошенка


Лінас Лінкявічус (л) і Марґот Вальстрем (п), архівне фото
Лінас Лінкявічус (л) і Марґот Вальстрем (п), архівне фото

Міністри закордонних справ Литви і Швеції заявили, що, попри складний міжнародний порядок денний, українське питання незмінно залишається одним з найбільш пріоритетних для європейської дипломатії, повідомила прес-служба президента України.

Петро Порошенко прийняв Лінаса Лінкявічуса і Марґот Вальстрем, які перебувають із візитом в Україні, і головна увага під час зустрічі була приділена ситуації на Донбасі, стану виконання мінських домовленостей, а також глобальній боротьбі з тероризмом з огляду на нещодавні терористичні напади, що сталися в Парижі, мовиться в повідомленні.

Лінкявічус і Вальстрем, серед іншого, заявили, що позиція Швеції та Литви полягає в необхідності продовження санкцій стосовно Росії до повного виконання мінських домовленостей.

Окрему увагу під час зустрічі було приділено питанню надання Україні безвізового режиму з боку Євросоюзу. Міністри привітали ухвалення Верховною Радою України «пакету безвізових законів», що сприяють поступові України у виконанні Плану дій із лібералізації ЄС візового режиму для громадян України, повідомила прес-служба голови української держави.

Литва і Швеція є серед найбільших прихильників України в Європейському союзі.

XS
SM
MD
LG