Доступність посилання

ТОП новини

Наймолодший мер в Україні обіцяє зробити з Миколаєва «український Гамбург»


Олександр Сенкевич
Олександр Сенкевич

Миколаїв стане головним транспортно-логістичним центром України – Олександр Сенкевич

Ганна Міцул, Артем Рибаков

Миколаїв обрав нового мера. Головою міста став Олександр Сенкевич. Хоча до офіційного вступу на посаду залишилося ще 20 днів, новий мер поділився планами, як перетворюватиме Миколаїв на «український Гамбург».

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:05 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Більшість політологів не вірила у перемогу миколаївського IT-бізнесмена Олександра Сенкевича, вони передбачали першість відомому екс-регіоналу Ігорю Дятлову. Й тому великим дивом стала новина, що з перевагою майже у 17 тисяч голосів перемогу здобув наймолодший мер в Україні, 33-річний Олександр Сенкевич.

Свій успіх новообраний голова міста пояснив так: «Рецепт простий, і складається з кількох інгредієнтів: перший інгредієнт – це моя репутація, і те, як я жив своє життя, другий інгредієнт – це репутація та персоналія мого конкурента, котра зіграла проти нього і третій рецепт – це відкритість, котру я вів у процесі кампанії».

Олександр Сенкевич
Олександр Сенкевич

Городяни мають власне бачення перемоги мера.

«По-перше, прагнення людей до змін, зіграло на руку Олександру Сенкевичу. І по-друге, те, що, багато городян вважали Ігоря Дятлова списаним з рахунків історії», – зазначає журналістка Марина Михайловська.

«Дива здійсняються, якщо в них вірити. Це своєрідна рука Бога для Миколаєва, те, що мером став Олександр Сенкевич», – зауважує поет Олег Гордій.

Конкурент Сенкевича, представник «Опозиційного блоку» Ігор Дятлов визнав свою поразку і привітав Сенкевича з перемогою.

Сподіваємось, що інвестор та всі можливі фонди допоможуть нам зробити інфраструктурний проект та виштовхнути Миколаїв з позиції, на якій місто завмерло в останні 20 років
Олександр Сенкевич

1600 миколаївців – волонтерів – працювали на передвиборчій кампанії Олександра Сенкевича. Підприємці надавали кандидатові рекламні площі за символічну плату, агітували людей, допомагали, чим могли. І все це на добровільних засадах. Городяни повірили майбутньому меру. І цю довіру голова міста намагатиметься виправдати.

Найближчим часом у Миколаєві вся документація має з’явитися в електронному вигляді, пообіцяв мер. Одне з головних завдань – це перетворити місто на головний транспортно-логістичний центр України. Адже у Миколаєва є всі умови для того, аби бути «українським Гамбургом».

ДП «Миколаївський морський торговельний порт» в Миколаєві. Липень 2015 року
ДП «Миколаївський морський торговельний порт» в Миколаєві. Липень 2015 року

У нас є для цього все: у нас для цього є повітря, є залізна дорога, шляхи та дороги звичайні, і, звісно, у нас є вихід до моря. Сподіваємось на те, що інвестор та всі можливі фонди допоможуть нам зробити цей інфраструктурний проект та виштовхнути Миколаїв з позиції, на якій місто завмерло в останні 20 років», – наголошує Олександр Сенкевич.

Порт Гамбурга. Серпень 2014 року
Порт Гамбурга. Серпень 2014 року
XS
SM
MD
LG