Доступність посилання

ТОП новини

Агентство Fitch підвищило рейтинг України


Міжнародне рейтингове агентство Fitch підвищило довгостроковий рейтинг України в іноземній валюті з рівня RD, що означає дефолт, до рівня CCC.

«Країна вийшла з дефолту за зовнішнім комерційним боргом, випустивши 12 листопада нові цінні папери для власників дефолтних євробондів на суму 15 мільярдів доларів», – повідомили у Fitch.

В агентстві кажуть, що попри стабілізацію реального обсягу виробництва, «економіка скорочуватиметься в річному обчисленні на 11,6% у 2015 році». Fitch також прогнозує повільне економічне відновлення України – на 1% у 2016 році і на 2-3% – у 2017-му.

Місяць тому міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s підвищило рейтинги України завдяки завершенню реструктуризації українського боргу.

Це підвищення рейтингу відображає те, що уряд України поступово втілює реформи, що підтримують бюджетну, фінансову й економічну стабільність, а також бере до уваги поліпшення деяких зовнішніх показників України, зокрема, зростання валютних резервів, мовилося тоді в повідомленні Standard & Poor’s.

XS
SM
MD
LG