Доступність посилання

ТОП новини

Українське антидопінгове агентство не відповідає вимогам – WADA


Українське антидопінгове агентство не відповідає кодексу Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) через використання неакредитованих лабораторій. Про це в мікроблозі Twitter повідомила сама міжнародна організація.

Таке ж рішення ухвалене щодо антидопінгових агенцій Росії, Андорри, Ізраїлю, Аргентини та Болівії.

Крім того, на контролі у WADA перебувають антидопінгові служби Бельгії, Бразилії, Франції, Греції, Мексики та Іспанії. Вони зобов’язані до 18 березня 2016 року усунути виявлені порушення.

В Україні наразі не коментували повідомлень WADA і можливих наслідків рішень цієї організації.

У п’ятницю, 13 листопада Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) зупинила на невизначений термін членство Всеросійської асоціації легкої атлетики через скандал із уживанням допінгу; це означає, що російські легкоатлети не зможуть узяти участі в Олімпійських іграх 2016 року у Бразилії, якщо цю дискваліфікацію доти не знімуть, як і в інших легкоатлетичних змаганнях під егідою цієї міжнародної асоціації.

Таке рішення ухвалили по тому, як понад тиждень тому комісія WADA оприлюднила результати розслідування, яке з’ясувало, що російські легкоатлетичні й антидопінгові органи сприяли вживанню спортсменами заборонених допінгових препаратів і покривали таке вживання. Агентство тоді закликало дискваліфікувати через це російську легкоатлетичну асоціацію.

XS
SM
MD
LG