Доступність посилання

ТОП новини

Столичний ЦУМ: за фасадом у Ахметова («СХЕМИ» | ВИПУСК №65)


Також у випуску: «Схеми» проаналізували, чим цікавляться депутати у своїх запитах до органів влади

Столичний ЦУМ: за фасадом у Ахметова

Столичний Центральний Універмаг – а простіше ЦУМ – єдина архітектурна пам’ятка на Хрещатику, яка пережила Другу світову війну. У 2011 році будівлю викупив олігарх, колишній соратник Віктора Януковича Рінат Ахметов, його компанія «Еста Холдинг» розпочала масштабну реконструкцію, що триває й досі.

Та в журналістів програми «Схеми» виникли запитання щодо законності деяких нових конструкцій ЦУМу. Це не історія про велику корупцію – це історія про те, як через потурання з боку колишньої і теперішньої влади Київ безповоротно змінюється. І часто не в кращий бік.

Розслідування Анастасії Іванцової.


Про що запитують депутати

Депутатські запити – це серйозний інструмент у розпорядженні народного депутата України. Це письмова вимога нардепа до іншого державного органу надати офіційну відповідь стосовно того чи іншого питання або ж проблеми конкретного громадянина чи підприємства, яке звернулось до депутата. Цю вимогу не можна проігнорувати. Раніше було складно перевірити, чи не зловживають цим правом депутати у власних цілях.

Тепер база даних депутатських запитів є у відкритому доступі. Наш журналіст Сергій Андрушко виявив немало персональних інтересів, які мають відображення у їхніх запитах.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG