Доступність посилання

ТОП новини

Єврокомісар Йоганнес Ган у Львові: ЄС допоможе Україні


Міський голова Львова Андрій Садовий (посередині), посол, голова делегації Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський (ліворуч), та комісар з питань розширення та політики сусідства Йоганнес Ган (праворуч) під час Міжнародного інвестиційного форуму у Львові. 19 листопада 2015 року
Міський голова Львова Андрій Садовий (посередині), посол, голова делегації Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський (ліворуч), та комісар з питань розширення та політики сусідства Йоганнес Ган (праворуч) під час Міжнародного інвестиційного форуму у Львові. 19 листопада 2015 року

19 листопада у Львові з візитом побував комісар Євросоюзу з питань розширення та політики сусідства Йоганнес Ган

Комісар Євросоюзу з питань розширення та політики сусідства Йоганнес Ган 19 листопада, відвідуючи Львів, наголосив, що дія з 1 січня Угоди про зону вільної торгівлі надасть великі можливості українським підприємцям знайти новий ринок збуту в Європі. До того ж Європейський союз допоможе Україні у підвищенні професійного рівня працівників у різних галузях. Йоганнес Ган відповів і на кілька запитань Радіо Свобода.

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:45 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Європейський комісар Йоганнес Ган взяв участь в інвестиційному форумі, спілкувався з львівськими студентами, прогулявся містом. Єврокомісар зауважив креативний потенціал Львова і оцінив те, що місто має намір розвивати діловий туризм. А це проведення у місті численних міжнародних конференцій і симпозіумів, що дасть Львову прибутки.

Із 1 січня 2016 року почне діяти Угода про зону вільної торгівлі між Україною і ЄС. Це, за словами єврокомісара, добра нагода для українських підприємств знайти нові ринки у країнах Євросоюзу. Це стане ще й викликом для українського бізнесу, бо йому доведеться підлаштовуватись під європейські стандарти і вимоги, здобувати нові навики.

Український бізнес має шанс знайти нових покупців

Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Йоганнес Ган зауважив, що ЄС виділить для України 100 мільйонів євро на підтримку малого і середнього бізнесу. Росія погрожує, що з 1 січня введе ембарго на імпорт сільськогосподарської продукції та продуктів харчування з України у зв’язку з набуттям чинності економічної частини Угоди про асоціацію України і ЄС. Український прем’єр Арсеній Яценюк заявив, що Україна втратить від заборони продажу продуктів у Росії 600 мільйонів доларів. Європейський комісар вважає, що для українських бізнесменів із 1 січня відкриваються великі можливості для пошуку покупців у Європі, вийти на нові ринки країн ЄС.

Європейський союз надає Україні всіляку підтримку різним галузям і секторам, щоб Україна могла підготуватись до виконання вимог і зобов’язань
Арсеній Яценюк

«Невідомо, чи Росія ще запровадить ембарго, поки що це все залишається на рівні заяв. Наразі невідомо, чи така заборона буде введена. Це залишається на рівні заяви. Європейський союз надає Україні всіляку підтримку різним галузям і секторам, щоб Україна могла підготуватись до виконання вимог і зобов’язань, які є частиною набуття чинності Угоди про зону вільної торгівлі», – наголосив єврокомісар, відповідаючи на запитання Радіо Свобода про намір Росії ввести проти України продовольче ембарго.

Йоганнес Ган також зазначив, що дія Угоди про зону вільної торгівлі ніяк не пов’язана з лібералізацією візового режиму. Однак це створить можливості для представників бізнесу пошуку ринку і партнерів у Європі, а для цього вони їздитимуть у країни ЄС і саме лібералізація візового режиму полегшить для підприємців пересування країнами Євросоюзу. «Хочу закликати Верховну Раду і уряд ухвалити всі ініціативи, щоб було позитивне рішення з питань лібералізації візового режиму», – сказав Йоганнес Ган.

Терористичні напади – це війна

Європейський комісар закликав міжнародну спільноту бути єдиною і спільно боротись проти тероризму. Він розділяє позицію французького президента Франсуа Олланда, який збирається співпрацювати з Росією у боротьбі з тероризмом.

Йоганнес Ган
Йоганнес Ган

«Важливо пам’ятати, що терористичні акти перед Парижем були у Бейруті, а ще авіакатастрофа російського літака, терористичні напади в Анкарі. Тому не лише європейська, а й уся міжнародна спільнота мають діяти у єдності. Представники угруповання «Ісламська держава» здійснили напади на наші держави, наші суспільства, на наш спосіб життя, це є неприйнятне, ми маємо чинити цьому суворий опір. І я погоджуюсь з президентом Франції Олландом у тому, що це є війна», – зауважив єврокомісар Йоганнес Ган.

20 листопада він має зустрітися у Києві з прем’єр-міністром України.

  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG