Доступність посилання

ТОП новини

Однією з версій замаху на директора НДІ судових експертиз розглядають професійну діяльність


Головне слідче управління Національної поліції України розглядає як одну з версій замаху на директора Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександра Рувіна його професійну діяльність. Про це на своїй сторінці у Facebook написав речник Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко.

«Проводяться усі необхідні слідчо-розшукові дії. Всі версії злочину, зокрема і пов’язана з професійною діяльністю Рувіна…, будуть ретельно перевірені. КНДІСЕ – провідна судова експертна установа в країні, її фахівці роблять складні експертизи у багатьох гучних кримінальних провадженнях. Зокрема, і у справі рейсу МН17», – написав Шевченко.

За його словами, потерпілий перебуває в лікарні під охороною, його життю нічого не загрожує. Шевченко додав, що є два свідки замаху.

19 листопада Рувіна шпиталізували після того, як у нього вистрелив невідомий.

Минулого місяця Нідерландська рада розслідувань із питань безпеки оприлюднила остаточні результати свого технічного розслідування, яке встановило, що літак «Малайзійських авіаліній» рейсу MH17 із Амстердама до Куала-Лумпура був збитий над Донбасом 17 липня 2014 року саме ракетою зенітно-ракетного комплексу «Бук». Але хто саме здійснив цей пуск, що призвів до загибелі всіх 298 людей у літаку, у цьому розслідуванні не визначали.

Після презентації результатів технічного розслідування голова цього органу Ради розслідувань у справах безпеки Нідерландів заявив журналістам видання Volkskrant, що ракета, якою збили на Донбасі 2014 року лайнер «Малайзійських авіаліній», була випущена з території, захопленої сепаратистами.

Захід і Україна заявляли, що мають докази того, що літак збили проросійські бойовики із комплексу «Бук» за ймовірної підтримки Москви. Бойовики і Росія свою причетність відкидають.

XS
SM
MD
LG