Доступність посилання

ТОП новини

Іслямов: учасники блокади Криму перешкоджатимуть ремонту пошкоджених електроопор


Ленур Іслямов
Ленур Іслямов

Учасники громадянської акції блокади Криму мають намір блокувати ремонт знову пошкоджених на Херсонщині опор ліній електропередач, якими електрика постачається в окупований Крим. Про це проектові Радіо Свобода «Крим.Реалії» повідомив координатор акції блокади Криму Ленур Іслямов.

«У цьому братимуть участь кримськотатарські активісти, «Автомайдан», батальйон «Айдар» і «Правий сектор»… Штаб «громадянської блокади» Криму зараз розташований тут, і ми будемо блокувати ремонт на всіх чотирьох лініях», – сказав він.

За його словами, зараз пошкоджені чотири лінії електропередач, із них «дві лежать».

Іслямов зазначив, що на даний час невідомо, хто несе відповідальність за пошкодження електроопор, але нагадав, що напередодні активісти, які беруть участь у блокаді півострова, заявляли про те, що «знімають дозори» й перестають стерегти опори.

«Це міг зробити хто завгодно. Це могли зробити диверсанти, які прийшли з Криму, або диверсанти, які тут перебувають, чи це могли зробити патріоти України. Це міг зробити хто завгодно, але ми до цього стосунку не маємо. Ми будемо блокувати, бо нам цікава участь у самому процесі блокування, а не в процесі підривів», – сказав Іслямов.

Він додав, що зараз активісти вже «повернули свої дозори і зайняли кругову оборону». Також координатор акції блокади Криму підкреслив, що «Українська держава змушена була самостійно обмежити постачання електроенергії в Крим».

12 листопада Іслямов заявляв, що учасники блокади перестануть охороняти електроопори на Херсонщині і дозволять їх пошкодити, якщо влада України не припинить поставки електроенергії на окупований півострів.

20 листопада правоохоронці Херсонщини повідомили про пошкодження опор ліній електропередач у двох селах. У відомстві зазначили, що на місце події виїхали слідчо-оперативні група та експерти вибухотехнічної служби.

В «Укренерго» заявили, що характер пошкоджень може призвести до повного вимкнення електропостачання Криму.

XS
SM
MD
LG