Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровський суд не задовольнив позов Милобога про фальсифікацію виборів у Кривому Розі


 (©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Дніпропетровський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову кандидата на посаду міського голови Кривого Рогу Юрія Милобога в повному обсязі. Рішення було ухвалене 21 листопада вночі.

За рішенням суду, кандидат не надав підтверджень інформації про фальсифікації, відтак суд відмовив йому в задоволенні позовної заяви про невизнання результатів виборів у Кривому Розі.

За даними юристів Милобога, кандидат у суді вимагав скасувати постанову Криворізької міської виборчої комісії про обрання міським головою кандидата від «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула, визнати недійсним голосування на 22 спецдільницях, перерахувати бюлетені на 13 виборчих дільницях міста, а також визнати грубі порушення виборчого законодавства міськвиборчкомом.

Юристи Милобога заявили, що оскаржуватимуть рішення адміністративного суду.

«Відмовили при наявності підроблених повідомлень до списків виборців, вкидання, показань свідків про перешкоджання у реєстрації скарг, голосуванні на спецдільницях людей, що не мають на те прав», – написав на своїй сторінці у Фейсбуці юрист кандидата Артем Хмельников .

За офіційними даними, в Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об'єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси.

XS
SM
MD
LG