Доступність посилання

ТОП новини

Співробітників «Укренерго» допустили до пошкоджених ліній електропередач


Правоохоронці намагалися відтіснити учасників акції блокади Криму від пошкоджених електоопор, які блокують активісти, 21 листопада 2015 року
Правоохоронці намагалися відтіснити учасників акції блокади Криму від пошкоджених електоопор, які блокують активісти, 21 листопада 2015 року

Компанія «Укренерго» повідомляє про домовленість з протестувальниками про ремонт пошкоджених ліній електропередач, наразі проводиться заземлення.

«Станом на 9:00 22 листопада, за домовленістю з протестувальниками, бригади Південної ЕС допущені на місце пошкоджень з метою заземлення обох ліній для гарантування безпеки людей в охоронних зонах ліній. Заземлення ліній планується завершити протягом години», – йдеться у повідомленні компанії.

В «Укренерго» нагадують, що близько 23:20 21 листопада надійшов сигнал про відімкнення обох ліній, якими досі постачалась електроенергія до Криму: ПЛ 330 кВ Каховська – Островська та ПЛ-330 кВ Каховська – Джанкой.

Обидві повітряні лінії відімкнулись внаслідок спрацювання системи релейного захисту, спроба повторного ввімкнення – неуспішна, за інформацією з місця подій, опори ліній були повторно пошкоджені внаслідок підриву, зауважили в«Укренерго».

20 листопада на території Херсонської області в результаті вибуху, ймовірно, протитанкових мін, зруйновано дві залізобетонні опори та пошкоджено ще дві опори високовольтних ліній електропередач, по яких йде електропостачання до Криму.

У суботу, 21 листопада, біля зруйнованих електроопор в Чаплинці Херсонської області між учасниками блокади, що перешкоджали початку ремонтних робіт, і правоохоронцями стався конфлікт, виникла бійка.

Після переговорів силовики зняли оточення біля електроопор, а учасники блокади дали можливість співробітникам «Укренерго» провести заземлення. На знак протесту проти дій силовиків представники кримськотатарського народу зібралися на пікет біля Адміністрації президента.

Як повідомили в міністерстві енергетики Росії про ситуацію щодо енергопостачання Криму, вночі 22 листопада в Криму без електропостачання залишилися майже 2 мільйони людей – без електропостачання залишилися побутові споживачі Криму і міста Севастополя (близько 1896000 людей). Вночі 22 листопада на території Криму ввели режим надзвичайної ситуації.

На цю ж тему:

Політична карикатура Олексія Кустовського

22.11.2015
У Криму через відімкнення світла 23 листопада оголосили вихідним днем

Низка міст залишаються без світла, виникають проблеми з мобільним зв’язком, комунікаціями, водопостачанням, на заправках черги за паливом далі

22.11.2015
Енергоблокада. П'ять питань про етику, емоції та ефективність

Блокада має застосовуватися без урахування морально-етичних аспектів, бо відповідальність за півострів несе Москва, і немає сенсу спрощувати їй утримування Криму далі

21.11.2015
Порошенко пообіцяв припинити торгівлю з Кримом – Чубаров

«Президент сказав, що дає доручення уряду на понеділок-вівторок ухвалити рішення про припинення торгівлі з окупованим Кримом» далі

22.11.2015
У Криму почали відключати світло

Практично весь Крим залишився без електропостачання. Перед цим були підірвані електроопори в Херсонській області далі

XS
SM
MD
LG